Počasí dnes21 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Závodníci vystaví řidičům v centru Hradce stopku, IRONMAN je na cestě

Organizátoři ladí poslední detaily závodu IRONMAN, který se v polovině srpna uskuteční v Hradci Králové. Konat se bude převážně v centru, a to si vyžádá dopravní omezení.

Legendární závod IRONMAN se v Hradci uskuteční 16.-18. srpna. Tento triatlonový počin přiláká sportovce z celého světa, kteří se utkají v plavání, cyklistice a běhu. Pořádání tak významné akce s sebou však přináší i omezí života ve městě.

Některé ulice musí být kvůli blokovému čištění a uzavírce vyklizeny již od středy 14. srpna. Detailní specifikace budou pořadatelé komunikovat průběžně a ty nejaktuálnější informace budou zveřejňovány na stránkách ironmanczech.com.

Největší omezení v dopravě budou platit v neděli 18.srpna. "Plavecká část závodu se odehraje v samotném Labi se startem na pláži před Sokolem, cyklistická část povede přes ulici ČSA, Pospíšilovou ven z města směrem na Černilov. V této oblasti výjezdu cyklistů bude uzavřena kompletně silniční doprava a budou vyznačeny objízdné trasy. Běh si účastníci užijí v samotném centru města, kdy trasa povede od Eliščina nábřeží přes novou lávku, podél řek Labe i Orlice, přes Tylovo nábřeží na pěší zónu směrem k cíli na Masarykově náměstí. Z důvodu bezpečnosti účastníků akce bude uzavřen v neděli 18. srpna průjezd přes Pražský a Tyršův most," uvedli organizátoři na svých webových stránkách.

“IRONMAN je pro mne obdivuhodný závod pro obdivuhodné sportovce. A dovolím si tvrdit, že tenhle přívlastek si zaslouží i naše město. Proto považuji spojení Hradce Králové s IRONMANem za zcela přirozené a jsem velice ráda, že se tenhle závod jako novinku podařilo v našem městě uspořádat. Současně Vás občany města, prosím o shovívavost a trpělivost ve věci dopravních omezení, bez kterých by se tak světová akce nemohla nikde uskutečnit. Jsem přesvědčena, že pozitiva IRONMANu v našem města dalece překonají určitá nepohodlí spojená s uzavírkami některých částí města v den závodu.“ uvedla na webu organizátorů primátorka Pavlína Springerová.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Ironman, Hradec Králové, doprava, centrum, uzavírka, ČSA

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Závodníci vystaví řidičům v centru Hradce stopku, IRONMAN je na cestě  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.