Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Porcinkule v Opočně i Hostinném, divadelní festival nebo svátek vinařů. Kam během víkendu vyrazit?

První srpnový víkend v Královéhradeckém kraji ožije řadou kulturních a společenských akcí. Od tradičních poutí, přes festivaly až po noční prohlídky a cyklovýlety. Region nabízí bohatý program pro každého. Přinášíme přehled nejzajímavějších akcí.

Porcinkule v Opočně

Opočenská Porcinkule se vrací s nabídkou zábavy pro každého. Od 2. do 4. srpna zažijete pouťové atrakce, řemeslný jarmark, šermíře, a výstavy. Na své si přijdou milovníci hudby díky kapelám jako Katapult nebo Komunál a v pátek se představí Ferat a Argema. Neděle nabídne krom hudby i výstavu historických vozidel a možnost účasti na mši svaté.

Porciunkule v Hostinném

První srpnový víkend, od 2. do 4. srpna, Hostinné ožije Porciunkulí. Program zahrnuje vystoupení kapely Barbarella a bohaté kulturní dění na náměstí, v parku i ve františkánském klášteře. Nenechte si ujít ani půlnoční rozhovor obrů či ohňostroj.

Jiráskův Hronov 2024

Nejstarší festival amatérského divadla v Evropě zve na své představení. Jiráskův Hronov představuje bohatý program plný domácích i mezinárodních souborů. Od roku 1931 tento festival oslavuje divadelní umění, přičemž vždy uvede alespoň jednu hru Aloise Jiráska.

Noční prohlídka Pevnosti Dobrošov

Prohlédněte si Pevnost Dobrošov v nočním světle. Sraz je ve 20:45 u pokladny a při prohlídce zažijete atmosféru, jakou mohli zažívat vojáci v dobách obrany republiky.

Peloton naděje – cyklovyjížďka

Cyklisté se sejdou 3. srpna na cyklostezce Jaroměř – Hradec Králové. Tato vyjížďka slouží jako symbolické spojení kraje a je otevřená pro každého bez potřeby předchozí registrace.

Hradecké nábřeží vinařů

3. srpna se centrum Hradce Králové promění v místo pro milovníky vína. Od 14:00 ochutnáte vína z české i zahraniční produkce a užijete si hudební doprovod jazzové pouti.

Street food piknik v Trutnově

Pátý ročník Street food pikniku v Trutnově nabídne bohatý výběr jídel z celého světa. Akce se koná v Městském parku a vstup je zdarma. Program zahrnuje kuchařské duely a vystoupení saxofonisty.

Stará řemesla na Stezce korunami stromů

Na Stezce korunami stromů v Janských Lázních můžete v létě navštívit stánky s tradičními řemesly. Nabídka zahrnuje kovotepectví, košíkářství, a možnost vyzkoušet si vlastní zručnost v rámci jedinečného prostředí.

Ohodnoť článek

Foto se svolením města Hostinné | Zdroj Kudy z nudy

Štítky festival, Královéhradecký kraj, Alois Jirásek, Hradec Králové, Trutnov, Ferat, Argema, výstava, hudba, hudební skupina

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Porcinkule v Opočně i Hostinném, divadelní festival nebo svátek vinařů. Kam během víkendu vyrazit?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.