Počasí dnes30 °C, zítra23 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

V Hradci Králové bude od čtvrtka průjezdný Pražský most

Řidičům v Hradci Králové se částečně uleví. Už tento čtvrtek se pro veškerou dopravu otevře po rekonstrukci Pražský most v centru. Doteď sem směli jen pěší, záchranáři a řidiči MHD.

Čtyři měsíce museli řidiči respektovat uzavírku Pražského mostu v centru Hradce. Někteří tak činili, jiní přes rekonstruovaný most projížděli i přes zákaz. Už tento čtvrtek omezení skončí. Rekonstrukce je hotová. Městská policie, která tady hlídkovala, vypisovala jeden pokutový bloček za druhým.

Stavbaři obnovili antikorozní ochranu, namontovali ochranné sítě proti hnízdění ptáků a opravili mostní závěry a chodníky. Technické služby vynaložily na tyto práce více než šest milionů korun bez DPH. 

Město spolu s Technickými službami provádí každoročně větší údržbu vždy alespoň jednoho mostu v Hradci Králové. Tentokrát přišel na řadu Pražský most. „Bylo potřeba vše řádně připravit, protože se jedná o památkově chráněnou stavbu a údržbové práce proto nebyly jednoduché, a to i z pohledu dopravní situace,“ říká ředitel Technických služeb Hradec Králové Tomáš Pospíšil. Práce probíhaly v několika etapách. „Zhotovitel pracoval vždy na jedné polovině mostu. Obnovena je antikorozní ochrana celého historického mostu, opraveny jsou mostní závěry, chodníky a instalovány byly ochranné sítě proti hnízdění ptáků,“ dodává Pospíšil.

Napilno měli nejen dělníci, ale také městská policie „Během uzavírky Pražského mostu strážníci odhalili přes 790 porušení zákazu vjezdu, z čehož v přestupkovém řízení na místě udělili téměř 780 pokut v celkové výši 390 tisíc korun. Nutno konstatovat, že v prvním týdnu jsme občany na místě v drtivé většině jen informovali a řešili přestupky domluvou. Díky plošné mediální propagaci této dopravní komplikace a dopravnímu značení se podařilo bez větších problémů situaci v centru města zvládnout. Rád bych poděkoval všem ukázněným řidičům a řidičkám, kteří tak respektováním dopravního omezení přispěli k hladkému a bezpečnému dokončení celé rekonstrukce,“ sdělil ředitel Městské policie Hradec Králové Martin Žďárský.

Pražský most bude uzavřen ještě jednou, ale jen krátkodobě. Už 18. srpna po něm v čase od 6 do 18 hodin povede trasa mezinárodního triatlonového závodu Ironman 70.3, který se v Hradci Králové koná poprvé.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Pražský most, Hradec Králové, doprava, uzavírka, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hradci Králové bude od čtvrtka průjezdný Pražský most  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.