Počasí dnes30 °C, zítra23 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Na hradecké letiště, kde vystoupí Ed Sheeran, proudí davy, doprava je plynulá

Do areálu královéhradeckého letiště začali proudit příznivci britského zpěváka Eda Sheerana, který večer vystoupí v tamním festivalovém Parku 360. Doprava je zatím plynulá. Policisté dohlížejí na plynulost dopravy a pořádek na příjezdových komunikacích i ve městě. Sheeran bude mít v Parku 360 v areálu letiště dva koncerty, druhý bude v neděli a dohromady by obě produkce mohlo navštívit kolem 100.000 lidí. Sheeran je považovaný za jednu z nejvýraznějších osobností současné světové popové scény.

Aby byl příjezd návštěvníků co nejplynulejší, fan zóna otevřela ve 12:00. "Návštěvníci koncertu se pomalu sjíždějí. Doprava je plynulá a zatím bez komplikací," řekla ve 12:45 řekla dnes policejní mluvčí Iva Kormošová.

Letiště je od centra Hradce Králové vzdálené asi tři kilometry. Na silnicích mezi městem a letištěm organizátoři očekávají mnoho chodců a cyklistů. Policisté apelují, aby návštěvníci dbali pokynů a byli ohleduplní. Na cestu na letiště by si lidé měli podle mluvčí policie nechat dostatečnou časovou rezervu.

Policie kvůli koncertům posílila hlídky, které budou hlavně dohlížet na veřejný pořádek, monitorovat a řídit dopravu. V pohotovosti jsou také pořádková jednotka i psovodi, někteří policisté jsou k ochraně lidí vybaveni dlouhými zbraněmi, uvedla policie.

Některé silnice v okolí letiště jsou pro běžnou dopravu uzavřené, rychlost na silnicích u letiště je snížená na 30 kilometrů v hodině. Na parkoviště na letišti se návštěvníci koncertů dostanou s předem zakoupeným parkovacím lístkem. Mezi centrem města a letištěm budou jezdit dvě linky kyvadlové autobusové dopravy. České dráhy na koncerty vypravují zvláštní vlaky.

Koncertní aréna se dnes i v neděli otevře v 16:00. Nejprve v ní vystoupí od 18:00 česká zpěvačka Ewa Farna a od 19:00 anglický písničkář Calum Scott. Koncert Eda Sheerana by měl začít přibližně ve 20:15 a trvat do 22:30.

Třiatřicetiletý zpěvák, skladatel a textař Ed Sheeran získal několik cen Grammy, Brit Award a dalších prestižních cen. Naposledy odehrál v ČR koncert v roce 2019 na letišti v pražských Letňanech.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, Británie, pop, hudba, doprava, Sheeran

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na hradecké letiště, kde vystoupí Ed Sheeran, proudí davy, doprava je plynulá  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.