Počasí dnes29 °C, zítra30 °C
Sobota 7. září 2024  |  Svátek má Regína
Bez reklam

Turistická cesta Obřím dolem od kapličky po Obří sedlo je opět průchodná

Oprava mostku přes Rudný potok na úbočí Sněžky na modře značené turistické cestě z Pece pod Sněžkou do Obřího sedla skončila. Cesta Obřím dolem od kapličky k bývalé Obří boudě je tak opět otevřená. Práce na opravě mostku začaly v úterý a stavbaři je stihli za den. Správa KRNAP původně předpokládala, že cesta bude kvůli pracím uzavřena do čtvrtka.

Cesta v úseku od kapličky v Obřím dole po vyhlídku nad bývalou Obří boudu v Obřím sedle pod Sněžkou byla uzavřena od pondělí, ale kvůli počasí se pracovalo až v úterý.

"Stavební firma nasadila všechny své kapacity, aby stihla dohnat zpoždění a jak vidět, povedlo se to i zkrátit. Již v úterý odpoledne stihla opravu mostku přes Rudný potok v Obřím dole dodělat. Dnes, o den dříve, než jsme plánovali, je tedy cesta Obřím dolem od kapličky k bývalé Obří boudě otevřena," řekl mluvčí Správy Krkonošského národního parku (KRNAP) Radek Drahný.

Lávka je v Rudné rokli v těsné blízkosti bývalé vodárny takzvaného Trkače, která v minulosti dopravovala vodu na Sněžku. Mostek se nachází v lavinovém svahu, kde v zimě dosahuje sníh výšky několika metrů. V minulosti byl dřevěný a častěji vyžadoval údržbu či opravy.

Ocelový mostek - polorošt je tam od loňska, jako takový poškozen nebyl. "V zimě se ale vlivem sněhu hnul a jeho opěrné zdi se staly nestabilními, a proto bylo nutné je opravit," řekl Drahný.

Turistická modře značená cesta Obřím dolem je jednou z nejoblíbenějších výstupových tras z Pece pod Sněžkou nejen na horské hřebeny, ale také na Sněžku. Když je cesta uzavřena, turisté se z Pece na Sněžku dostanou lanovkou nebo pěšky přes Růžovou horu či oklikou přes Richtrovy boudy, Výrovku a Luční boudu.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto KRNAP

Štítky ČR, správa, stavby, rezervace, turistika, Krkonoše

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turistická cesta Obřím dolem od kapličky po Obří sedlo je opět průchodná  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.