Počasí dnes30 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Hokejisté Hradce Králové se začali připravovat na ledě bez zraněného Klímy

S řadou nových hráčů, ale bez jednoho z klíčových útočníků Kevina Klímy zahájili závěrečnou část přípravy na extraligovou sezonu hokejisté Hradce Králové. Sedmadvacetiletý útočník se zranil při individuální přípravě v USA a momentálně už je po operaci.

"Je to obrovská ztráta, Kevin je pro nás strašně důležitý hráč. Ale nedá se nic dělat. Musel podstoupit operaci a uvidíme, jak dlouho bude trvat rekonvalescence," uvedl hlavní trenér Tomáš Martinec na adresu hráče, který vynechal většinu minulé sezony kvůli trestu za doping.

Východočeši se na ledě sešli poprvé v pondělí večer na dobrovolném tréninku. O den později začala příprava "naostro". "Chodíme rozdělení na dvě party, i z toho důvodu, že led ještě není moc kvalitní a nedají se na něm dělat velké věci. Dopoledne absolvují kluci zdravotní prohlídky," přiblížil Martinec.

Vedle Klímy nyní musí oželet také mladé talenty Štěpána Černého a Adama Novotného, kteří se s českou reprezentací do osmnácti let chystají na Hlinka Gretzky Cup. "Počítáme s nimi do tréninku s áčkem i přípravných zápasů. Na druhou stranu je ale čeká skvělý turnaj, který jim může do kariéry jedině pomoct. Připojí se k nám po návratu," řekl trenér Východočechů.

Z širšího kádru mu po skončení minulého ročníku odešlo třináct hráčů. Nahradit je mají brankáři Stanislav Škorvánek (Michalovce) a Filip Novotný (Mladá Boleslav), obránci Dávid Mudrák (Zvolen) a Martin Bučko (Plzeň) a útočníci Ryan Dmowski (Poprad), Jakub Pour (Plzeň) a Oskars Batna (Mikkeli). O smlouvu dále bojuje útočník Štěpán Pokorný, jenž se vrátil z americké univerzity Ferris State.

"Tým se hodně proměnil, což samozřejmě není nikdy příjemné. Je tady spousta nových kluků, kteří si na všechno musí co nejrychleji zvyknout. Věřím, že všichni zapadnou a zase vytvoříme soudržný tým," přál si Martinec, jehož celek v uplynulé sezoně potkal výsledkový pád. Po předchozím stříbru skončil až osmý.

I proto chce Martinec s asistenty upravit ve hře některé systémové prvky. "Kromě toho ale není žádným tajemstvím, že musíme pracovat hlavně na koncovce. Ta nás každý rok trápí nejvíc. Ze spousty šancí, které si vytváříme, potřebujeme dávat víc gólů, abychom zápasy překlápěli na svou stranu," poukázal hlavní trenér na tradiční bolest Mountfieldu.

V posledním ročníku se k ní přidaly i potíže na brankářském postu, které zčásti "odsoudily" hradecký tým k nejhoršímu umístění od návratu do extraligy. "Ano, teď jsme si přáli v první řadě kvalitně obsadit brankářský post. Myslím, že se nám to povedlo, a věřím, že oba gólmani budou základním stavebním článkem, který nám v loňské sezoně chyběl," řekl Martinec.

Hradec Králové odehraje v přípravě devět utkání včetně dvou na turnaji v německém Straubingu. Na rozdíl od minulého léta se střetne i s extraligovými soupeři. Dvakrát poměří síly s Mladou Boleslaví a k tomu v Poděbradech odehraje duel s pražskou Spartou.

"Každý rok se snažíme domluvit si co možná nejsilnější soupeře, ideálně zahraniční. Letos to ale vyšlo tak, že máme i zápasy proti týmům z extraligy. Myslím si, že nás prověří úplně stejně," dodal Martinec.

Program přípravných zápasů:

  • Úterý 13. srpna: Hradec Králové - Fehérvár AV19 (17:00),
  • čtvrtek 15. srpna: Sparta Praha - Hradec Králové (17:30, v Poděbradech),
  • úterý 20. srpna: Hradec Králové - Mladá Boleslav (17:00),
  • čtvrtek 22. srpna: Slovan Bratislava - Hradec Králové (18:00),
  • úterý 27. srpna: Hradec Králové - Slovan Bratislava (17:00),
  • čtvrtek 29. srpna: Norimberk Ice Tigers - Hradec Králové (turnaj Gäuboden Cup v Straubingu, 14:30),
  • sobota 31. srpna: zápas o umístění (turnaj Gäuboden Cup v Straubingu),
  • čtvrtek 5. září: Mladá Boleslav - Hradec Králové (17:00),
  • pondělí 9. září: Hradec Králové - ERC Ingolstadt (17:00).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky Sport, hokej, extraliga, Hradec Králové, příprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Hradce Králové se začali připravovat na ledě bez zraněného Klímy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.