Počasí dnes30 °C, zítra23 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Hradec Králové přijímá nová opatření proti přemnožení toulavých koček

Hradecká radnice schválila poskytnutí finančního příspěvku na program kastrace mladých koček a kocourů adoptovaných z Azylu pro zvířata. Celkem 600 tisíc korun půjde nejen na samotné zákroky, ale i na analýzu, která by měla pomoci v budoucí regulaci a monitorování jejich zdravotního stavu.

Záměrem je zajistit lepší kontrolu nad rostoucími populacemi koček v Hradci a jeho okolí. Hradeckou Drbnu o tom informovala mluvčí radnice Kateřina Rohlíčková. 

Toulavé kočky jsou dlouhodobým problémem nejen v Hradci, ale i v dalších městech Královéhradeckého kraje. Například v Trutnově se už pátým rokem uskutečňuje podobný program, během něhož bylo vykastrováno přes 230 zvířat. V Jičíně, kde se taktéž potýkají s velkým počtem toulavých koček, město nabízí finanční pomoc občanům, kteří se o zvířata postarají. V Náchodě situaci komplikuje blížící se rekonstrukce zámeckého kopce, což může toulavé kočky ještě více ohrozit.

Kastrace je efektivní metoda, jak předejít dalšímu přemnožení koček a zároveň snížit potenciální problémy spojené s jejich velkým počtem v určitých lokalitách. Jak ukazuje zkušenost ostatních měst, důsledná regulace a podpora občanů může vést k postupné stabilizaci situace. Hradecký program tedy přichází v pravý čas a s jasným cílem - zdravější a kontrolovanější prostředí pro všechny.

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto pixabay.com

Štítky kočka, Hradec Králové, Královéhradecký kraj, Trutnov, Jičín, Náchod

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové přijímá nová opatření proti přemnožení toulavých koček  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.