Počasí dnes30 °C, zítra22 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Cesta pravěkem, návrat do minulosti v Josefově nebo ochutnávka zmrzliny aneb Tipy, kam vyrazit o víkendu

Ochutnejte mnoho druhů zmrzlin, vyrazte na hudební festival nebo zažijte víkend v Archeoparku Všestary. Vyzkoušejte si obří deskové hry nebo navštivte dobový program v Josefově.

Zmrzlinový den – Opočno

Zmrzliny různých druhů, tvarů a chutí budou moci ochutnat návštěvníci v Opočně. Na zámeckém nádvoří čekají hosty jak tradiční, tak neobvyklé příchutě. Dále je na programu muzikálové představení Království z ledu na motivy filmu Ledové království. Pro děti organizátoři připravili také malování na obličej, kolotoč, nebo dílničky.

Akce se koná 13. července od deseti hodin. Vstupné stojí 60 korun. Děti do pěti let jsou zdarma.

Festival HuHuFest 24 – Velichovky

Folk, country nebo bluegrass zahrají kapely na sedmém ročníku hudebního festivalu. Vystoupí AltanTrio, Dostavník, Martin & Gibson, Milan a Bosorky, Napohodu a písničkář Petr Bischof. Pro děti organizátoři připravili dětský koutek, trampolínu a hřiště.

Festival se koná 13. července od dvou hodin odpoledne v restauraci Pohostinství ve Mlýně. Cena je 200 korun, děti mají vstup zdarma.

Archeologický víkend – Všestary

Cesta pravěkem čeká na návštěvníky Archeoparku Všestary. V sobotu si poslechnou příběh o bronzové nádobě Kráska z Kladiny. Budou moci ochutnat pivo vařené podle 3000 let staré receptury. Dále se dozví o redukci železné rudy a ražbě mincí, životě v táboře římských legií a mamutovi ze Svobodných Dvorů. Na neděli organizátoři nachystali křest komiksové knihy, kování železné houby a ražbu mincí a výpal keramiky v jámě.

Akce se účastní přednášející z Muzea východních Čech v Hradci Králové, Východočeského muzea v Pardubicích a Univerzity Hradec Králové. Vstupné stojí 140 korun, snížená cena je 80 korun.

Obří hry a klamy – Třebechovice pod Orebem

Vidět i vyzkoušet si zvětšené deskové hry mohou návštěvníci na výstavě v Třebechovicích. Čeká na ně například pexeso, dáma, mlýn, puzzle nebo šachy. Zájemci si budou moci přečíst návod. Součástí programu budou i optické klamy.

Akce se koná od 4. června do 31. srpna mezi devátou hodinou a čtvrtou hodinou odpolední.

Oživlý Josefov – Jaroměř

Dobovou atmosféru zažijí návštěvníci pevnosti Josefov. Čeká na ně ukázka bitvy, jarmark, tržiště, josefovské pivo, loutkové divadlo a dobová hudba a postavy v kostýmech. Dále uvidí kočáry tažené koňmi a nastoupenou armádu.

Program začíná v pátek 12. července v pět hodin odpoledne. V sobotu mohou zájemci přijít již dopoledne.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Wellox | Pixabay | Zdroj kudyznudy.cz

Štítky Josefov, zmrzlina, Jaroměř, Třebechovice pod Orebem, Všestary, Velichovky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Cesta pravěkem, návrat do minulosti v Josefově nebo ochutnávka zmrzliny aneb Tipy, kam vyrazit o víkendu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.