Počasí dnes33 °C, zítra30 °C
Středa 14. srpna 2024  |  Svátek má Alan
Bez reklam

Výstava Má vlast cestami proměn přináší svědectví o změnách zanedbaných míst. Dorazila do Hradce Králové

Výstava „Má vlast cestami proměn“ dorazila do Hradce Králové. Během července bude vystavena na Pivovarském náměstí, poté se přesune do Nového Hrádku. Výstava dokumentuje proměny zanedbaných míst v upravené a užitečné prostory. Návštěvníci mohou hlasovat pro nejlepší proměnu.

Výstava Má vlast je poděkováním autorům za jejich péči o společný domov a zvyšuje povědomí o významu revitalizace zanedbaných míst. Prostřednictvím fotografií a příběhů prezentuje stav míst před rekonstrukcí a po ní. Každý rok jsou představovány různé objekty, od sakrálních budov po obecní úřady, školy, centra, náměstí a parky. Do rekonstrukcí se často zapojují místní obyvatelé.

Letos se koná 16. ročník výstavy, který představuje 80 nových proměn z Česka i Slovenska. Královéhradecký kraj reprezentuje osm projektů: revitalizace kláštera v Broumově, hravá zahrada mateřské školy v Novém Hrádku, stezka skřítka Frymbulína, křížová cesta v Novém Hrádku, oprava nádražní budovy v Opočně, centrum současného umění EPO1 v Trutnově-Poříčí, kaple sv. Josefa v Radvanicích-Slavětíně a rekonstrukce kaple Panny Marie Bolestné v Semechnicích.

Nejhezčí proměny každoročně oceňuje veřejnost i odborná porota architektů. V minulém roce byly mezi vítězi i rekonstrukce Wenkeova domu v Jaroměři a oživení pevnosti Josefov.

Ohodnoť článek

Foto Královéhradecký kraj | Zdroj Královéhradecký kraj

Štítky Hradec Králové, Česko, Královéhradecký kraj, rekonstrukce, Nový Hrádek, revitalizace, Slovensko, Broumov, Semechnice, Jaroměř

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výstava Má vlast cestami proměn přináší svědectví o změnách zanedbaných míst. Dorazila do Hradce Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.