Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Čtvrtek 4. července 2024  |  Svátek má Prokop
Bez reklam

Hradec Králové otevřel společnost na podporu cestovního ruchu

Hradec Králové otevřel Destinační společnost Hradecko. Za úkol má rozvíjet a podporovat cestovní ruch ve městě a jeho okolí. Do své správy od Hradecké kulturní a vzdělávací společnosti převezme například provoz turistického informačního centra, Bílé věže či kostela sv. Mikuláše v Jiráskových sadech.

Šéfkou Destinační společnost Hradecko je Soňa Došková, která vzešla z výběrového řízení v dubnu letošního roku. „Společnost Hradecko by měla nabídnout ucelený pohled na cestovní ruch v Hradci Králové i s přesahem do celého hradeckého regionu. Společně plánujeme přípravu různých projektů, které přinesou rozvoj cestovního ruchu spolu s vyšší návštěvností našeho města. Samozřejmě se v destinační společnosti budou věnovat činnosti a provozu některých hradeckých památek i turistického centra, v plánu je obohatit toto portfolio o nové aktivity a zážitky,“ říká náměstkyně primátorky pro oblast kultury a cestovního ruchu Ilona Dvořáková.

Zakládajícími členy jsou ale kromě města také Krajská hospodářská komora Královéhradeckého kraje, Hradecká kulturní a vzdělávací společnost, hotel Aldis, hotel Nové Adalbertinum, Archeopark Všestary, město Smiřice, obce Vysoká nad Labem, Hoříněves, Světí, dále Podorlický skanzen Krňovice i Museum bednářství Jaroslava Tománka. „Aktuálně se nám také hlásí noví zájemci o členství, které budeme společně v nejbližší době projednávat,“ dodává náměstkyně Dvořáková.

Destinační společnost Hradecko vznikla v souladu se Strategií rozvoje cestovního ruchu města Hradec Králové a je mi ctí podílet se na rozvoji právě této oblasti. Rádi bychom prohloubili spolupráci s aktéry cestovního ruchu, podíleli se na rozvoji unikátních atrakcí a zážitků, které přilákají návštěvníky a velkou pozornost budeme věnovat moderní prezentaci Hradecka a marketingovým aktivitám. Naším cílem je pochopitelně zatraktivnění turistické oblasti Hradecko, ale nebudeme zapomínat ani na zlepšení služeb pro Hradečany,“ popisuje ředitelka Soňa Došková.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky destinační, cestovní, ruch, společnost, Došková, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové otevřel společnost na podporu cestovního ruchu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.