Počasí dnes20 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

ANKETA: Dopraví kolaps během koncertů Eda Sheerena v Hradci podle radnice nenastane

Hradec Králové čeká další zatěžkávací dopravní zkouška, a to rovnou dva koncerty zpěváka Eda Sheerena. Město a pořadatelé dělají všechno proto, aby 27. a 28. července, vše proběhlo hladce. Pečlivě se ladí dopravní strategie.

Desítky příjezdových i odjezdových koridorů, speciální vlaky z Prahy, Brna a Ostravy, zvláštní linky autobusů hromadné dopravy, sofistikovaná digitální navigace pro návštěvníky či pohotovostní operační dopravní tým. To jsou jen některá z celé řady promyšlených opatření, která mají zajistit plynulou dopravu spojenou s příjezdem fanoušků na dva koncerty Eda Sheerana v Hradci Králové.

Na koncerty by mohlo přijet až sto tisíc fanoušků z celé Evropy. Denně by se k letišti mohlo sjet až deset tisíc aut. Dopravní opatření spojená s koncerty globální hudební hvězdy v Hradci Králové již půl roku připravuje spolu s vedením města speciální tým zahrnující dopravní experty a úředníky, policisty, organizátory koncertu spolu se zástupci Českých drah i dalších dopravců. O výstupech a chystaných opatřeních jsou podrobně informováni také zástupci Královéhradeckého kraje, vedení radnic měst a obcí v okolí či zástupci komisí místních samospráv Věkoš, Ruseka či Pouchova. 

 „Pro hladký průběh se využívají nejmodernější přístupy i chytré komunikační technologie. Jde o komplexní a sofistikovaný přístup, díky němuž bychom rádi naše město natrvalo umístili na mapu koncertů elitních světových interpretů, aniž by to negativně ovlivnilo život lidí ve městě i jeho okolí. I proto organizátoři otevřeně jednají také se zástupci okolních obcí i městských částí,“ řekla hradecká primátorka Pavlína Springerová

Během dvou koncertních dnů bude plynulost dopravy řídit pohotovostní operační dopravní tým složený z policistů, strážníků i zástupců organizátorů. Ti budou moci pohotově usměrňovat toky přijíždějících i odjíždějících návštěvníků festivalového areálu podle aktuální situace. „Odborníci dopravního expertního týmu očekávají, že během jednoho dne by na parkoviště Parku 360 mohlo dorazit zhruba 10 tisíc vozidel, což jeho kapacita dokáže. Organizátoři koncertu již nyní komunikují prostřednictvím digitálních nástrojů s každým fanouškem, který si zakoupil vstupenku. Všichni držitelé parkovacích vstupenek navíc obdrží před koncertem kompletní informace o příjezdu, včetně nejefektivnější trasy navigace až do areálu. Díky tomu lze proudy přijíždějících usměrňovat a doporučovat jim optimální příjezdové i odjezdové koridory,“  doplnil Lukáš Řádek, náměstek hradecké primátorky. 

Zvládne Hradec dopravní nápor během koncertů Eda Sheerena?

Celkem hlasovalo168 čtenářů

Samotnému koncertu bude předcházet doprovodný program. Vystoupí domácí i zahraniční interpreti. Fanoušci mohou vyrazit do Parku 360 už během dne. „I díky tomu budou mít hudební fanoušci důvod dorazit do koncertního areálu s předstihem. To je jen jeden z mnoha nástrojů, které mají příjezd návštěvníků rozložit v čase. Pomoci rozdělit vlnu přijíždějících návštěvníků v čase by mělo třeba zvýhodněné parkovné. Kdo přijede dříve, bude mít parkování levnější a pohodlnější, tedy blíže k areálu,“ uvedl organizátor koncertu Eda Sheerana Michal Thomes z Ameba Poduction.

  

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Park 360

Štítky doprava, koridor, Hradec Králové, příjezd, silnice, Ed Sheeren, koncert

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Dopraví kolaps během koncertů Eda Sheerena v Hradci podle radnice nenastane  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.