Počasí dnes29 °C, zítra22 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Rekonstrukce hradecké Harmonie se dotkne stovek lidí

V hradecké Harmonii je čtyři sta bytů, ve kterých bydlí senioři a osoby se zdravotním postižením. Objekt v příštích letech čeká velká rekonstrukce za stovky milionů.

 Aby mohlo vše proběhnout hladce, město od léta tohoto roku až do léta roku 2028 pozastaví přidělování většiny bytů zvláštního určení. Pozastaveno bude i obsazování bytů v Harmonii II v Souběžné ulici a Penzionu pro důchodce v Jungmannově ulici. Díky tomu by mohlo dojít k uvolnění více než 40 bytů, což usnadní provedení rekonstrukce.

 „Uskutečnění plánovaných oprav neumožňuje přítomnost nájemníků v bytech po dobu několika měsíců v období mezi roky 2025-2028. Samotná rekonstrukce Harmonie I bude probíhat tak, že po ukončení první etapy budou do zrekonstruovaných bytů přestěhováni nájemníci z druhé etapy a obdobný postup bude pokračovat i následně,“ vysvětluje náměstek odpovědný za oblast bytové politiky Pavel Vrbický.

Občané města včetně nájemníků žijících v Harmonii I budou o rekonstrukci průběžně informováni. „Tento měsíci proběhla obsáhlá diskuze s klienty Harmonie I, na které se dozvěděli odpovědi na všechny otázky,“ dodává náměstek Vrbický. Jde o mimořádně nákladnou akci v řádech stovek milionů korun, jejímž konečným cílem je zhodnocení městského majetku v podobě rekonstrukce více než 400 městských bytů vyčleněných pro bydlení seniorů a osob se zdravotním postižením. Harmonie I dostane nové opláštění, nová okna a balkonové dveře, ale i nové koupelny a kuchyně. Život klientů se tak významně zkvalitní.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Harmonie, bydlení, Hradec Králové, obyvatel, rekonstrukce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Rekonstrukce hradecké Harmonie se dotkne stovek lidí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.