Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Provoz valdické věznice výpovědí zaměstnanců ohrozit nemohou, tvrdí Vězeňská služba ČR

Ve věznici ve Valdicích na Jičínsku v posledních dvou měsících podalo výpověď přes 60 zaměstnanců, kterým nyní běží dvouměsíční výpovědní lhůta. Výpovědi podala zhruba třetina dozorců, vyplynulo z dnešních informací Vězeňské služby ČR. Situaci řeší společně s ministerstvem spravedlnosti. Podle mluvčí vězeňské služby Markéty Prunerové provoz věznice kvůli tomu není ohrožen. Na situaci ve valdické věznici upozornila Česká televize.

"K dnešnímu dni je ve Věznici Valdice ve výpovědi 61 příslušníků (vězeňské služby) a čtyři občanští zaměstnanci," uvedla Prunerová. Co je k výpovědi vedlo, nesdělila.

Systemizovaný počet zaměstnanců a příslušníků Věznice Valdice je 419,5 tabulkových míst, z tohoto počtu je obsazeno 350 míst. "Systemizovaný počet míst pro příslušníky ve Věznici Valdice je 248, z tohoto počtu je obsazeno 196 míst," uvedla Prunerová.

Podle ní se dnes konalo neformální jednání mezi vedením vězeňské služby, vedením valdické věznice i zaměstnanci a příslušníky z tohoto zařízení. "Konkrétní kroky řešení vyplynou po následném jednání s Ministerstvem spravedlnosti ČR v tomto týdnu," sdělila mluvčí.

Podle ní provoz věznice nemůže být ohrožen i z toho důvodu, že případný podstav zaměstnanců lze řešit doplněním personálního výpadku zaměstnanci z jiných vězeňských zařízení. "Jedná se o takzvané výpomoci z věznic, kde je personální situace stabilnější. Toto je běžnou praxí," dodala Prunerová.

Věznice Valdice bývá označována za nejtěžší žalář v České republice. K dnešnímu dni v ní bylo 1017 odsouzených, z toho 14 doživotně.

Hodnocení článku je 44 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky ČR, správa, věznice, Valdice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Provoz valdické věznice výpovědí zaměstnanců ohrozit nemohou, tvrdí Vězeňská služba ČR  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.