Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Hradecká chirurgie bude v novém, teď se mohou hlásit zájemci o tendr

Chirurgie v Hradci Králové bude v novém. Nemocnice vypsala tendr za skoro čtyři miliardy na modernizaci chirurgických oborů. Vyroste tady jeden z největších operačních traktů u nás, včetně sálu pro robotem asistované operace nebo hybridního sálu.

Fakultní nemocnice Hradec Králové vypsala výběrové řízení na generálního dodavatele stavby Modernizace chirurgických oborů za 3,8 miliardy korun. Stavební firmy se mohou hlásit do 10. července 2024, termín zahájení stavebních prací se předpokládá na začátku roku 2025. Projekt by měl být dokončen do roku 2028.

Akce je tvořena přístavbou chirurgického centra včetně souvisejících investic a nezbytnou částečnou rekonstrukcí stávajícího Pavilonu akademika Bedrny z roku 1985.

Projekt je pro další rozvoj fakultní nemocnice velmi důležitý, umožní provozně vysoce efektivní koncentraci chirurgických oborů včetně vazeb na příslušné komplementy. Chirurgické obory již nebudou izolovány v jednotlivých pavilonech, ale budou v jediné budově, přestěhovány budou například ORL, neurochirurgie či ortopedie.

Celý komplex přinese zvýšení kvality, návaznost a bezpečnost léčby. Nové prostory umožní další rozvoj robotické chirurgie, jednodenní chirurgie, vznikne hybridní operační sál jako společné pracoviště pro kardiochirurgii, kardiologii, traumatologii a angiologii. Zlepší se nejen zázemí pro pacienty, ale i pro personál nemocnice,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel nemocnice Aleš Herman.

Náklady budou financovány z programu vládních strategických investic „Strategické investice přímo řízených organizací MZ“. Celkové náklady činí 4,35 miliardy korun. V této sumě jsou zahrnuty nejen náklady na stavební práce, ale i náklady na vybavení a další. Významnou část, téměř 1,5 miliardy korun, zaplatí v průběhu příštích let ze svého rozpočtu FN HK.

V areálu FN HK se připravují také další projekty, například výstavba nového pavilonu kliniky infekčních nemocí či nástavba a přístavba onkologického pavilonu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FNHK

Štítky FNHK, Hradec Králové, chirurgie, operace, doktor, pacient, zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecká chirurgie bude v novém, teď se mohou hlásit zájemci o tendr  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.