Počasí dnes26 °C, zítra29 °C
Úterý 25. června 2024  |  Svátek má Ivan
Bez reklam

Krkonošské gymnázium ve Vrchlabí je prvním v kraji, které se zapojilo do projektu H3KNISE

Střední škola ve Vrchlabí přivádí inovativní vzdělávací program přímo do svých tříd. Krkonošské gymnázium a Střední odborná škola Vrchlabí je první školou v Královéhradeckém kraji, která se zapojila do projektu H3KNISE. Ten nabízí workshopy s inspirativními osobnostmi a to s důrazem na prevenci závislostí.

Škola otevřela své brány pro sérii workshopů, které vedli úspěšní influenceři a mladí podnikatelé. Tito lektoři předávali své zkušenosti v oblastech jako finanční gramotnost, mediální dovednosti, umělá inteligence, ale i duševní zdraví a sexuální osvěta.

Projekt, který má již úspěchy na Slovensku, se postupně šíří po celé České republice. Po prvních krocích v Karlovarském kraji dorazil tento unikátní vzdělávací program i do Královéhradeckého kraje. „Naše škola dlouhodobě hledá nové cesty, jak obohatit výuku a připravit studenty na reálný život,“ říká v tiskové zprávě Martin Vlášek, ředitel školy.

Zapojení do projektu H3KNISE podle ředitele Vláška logicky navazuje na snahu školy integrovat moderní výukové metody a otevírat dveře odborníkům z praxe přímo do školních lavic. „Je to skvělá příležitost pro naše studenty, jak se setkat s lidmi, kteří již něco dokázali a mohou jim být vzorem,“ dodává Vlášek.

Iniciativa je o to cennější, že nezahrnuje pouze kariérní růst, ale také důležitá témata jako prevence kouření a dalších závislostí, což přispívá k výchově zodpovědných a sebevědomých mladých lidí.

Krkonošské gymnázium a SOŠ Vrchlabí se stalo první školou v Královéhradeckém kraji, která se zapojila do projektu H3KNISE, nabízejícího workshopy s inspirativními osobnostmi a důrazem na kreativní a moderní vzdělávací metody

Ohodnoť článek

Foto Krkonošské gymnázium a Střední odborná škola

Štítky projekt, Vrchlabí, Královéhradecký kraj, Česko, Slovensko, Karlovarský kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krkonošské gymnázium ve Vrchlabí je prvním v kraji, které se zapojilo do projektu H3KNISE  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.