Počasí dnes23 °C, zítra20 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

U hradeckého krajského soudu se do stávky zapojila drtivá většina zaměstnanců

V hradeckém pracovišti Krajského soudu v Hradci Králové se do dnešní stávky za zvýšení mezd zapojilo 81,6 procenta zaměstnanců. Odročena či přeložena byla všechna řízení, která byla na dnešek nařízena, tedy sto procent. V pardubické pobočce krajského soudu se k dnešní stávce připojilo 75,7 procenta zaměstnanců.

Na pracovišti v Hradci Králové je uzavřena podatelna, pokladna i informační kancelář, listinná podání lze i přesto podat, a to prostřednictvím justiční stráže. Na pracovišti v Pardubicích je podatelna, pokladna i informační kancelář v provozu.

"Zaměstnanci, kteří se ke stávce připojili, dnes do zaměstnání nedorazili. Soudci jsou na pracovišti přítomni, studují spisy popřípadě si připravují koncepty rozhodnutí," řekla místopředsedkyně Krajského soudu v Hradci Králové Zuzana Ursová.

Trestní oddělení krajského soudu dnes nefunguje, stávkuje 100 procent jeho zaměstnanců. "Pokud by přišel návrh na neodkladný úkon, musel by jej soudce vyřídit bez administrativy," dodala Ursová.

Do působnosti Krajského soudu v Hradci Králové spadají kromě Královéhradeckého a Pardubického kraje také okresy Semily v Libereckém kraji a Havlíčkův Brod na Vysočině. Krajský soud má pobočku v Pardubicích.

Odbory vyhlásily stávku poté, co se na čtvrtečním jednání nedohodly s ministrem spravedlnosti Pavlem Blažkem (ODS). Blažek svolal kvůli situaci v justici na 13. června zástupce všech právnických profesí k jednání.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, soud, stávka, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U hradeckého krajského soudu se do stávky zapojila drtivá většina zaměstnanců  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.