Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Pondělí 16. září 2024  |  Svátek má Ludmila
Bez reklam

Trutnovský festival nového cirkusu Cirk-Uff nabídne 35 představení a koncerty

Trutnovský festival nového cirkusu Cirk-Uff letos nabídne propojení australského a českého nového cirkusu nebo oslavu 15 let existence Cirku La Putyka. Již 14. ročník festivalu přinese od středy do neděle 2. června 35 představení a dva koncerty. V koprodukci trutnovského společenského centra Uffo a australských kaskadérů vzniklo představení The Veil, které bude mít premiéru 31. května. Vystoupí i soubor z novocirkusové školy CZirkidz nebo umělci z Maďarska a Izraele. Celý program je na webu.

"Tohle představení (The Veil) je o věčnosti, do které nahlédneme díky propojení až nadpozemské lehkosti lidského pohybu s krásou hudby více žánrů," řekl režisér Joshua Hoare. Podle principála festivalu Libora Kasíka nabídne premiérové představení uměleckou hloubku. V představení, které vzniklo v koprodukci Uffa se South Australian Circus Centre, bude Kasík zpívat spolu se slovenskou sopranistkou Stanislavou Kozubíkovou, doprovodí je francouzská akordeonistka Zoe Perrenoudová.

Pražský soubor Cirk La Putyka, který letos slaví 15 let existence, na festivalu Cirk-Uff uvede dvě představení. Ve vnitřním prostoru Uffa to bude představení Runners, venku pak návštěvníci zdarma zhlédnou představení La Putyka, kterým se soubor proslavil.

Na festivalu vystoupí i maďarští Freak Fusion Cabaret s představením Confusion nebo show Fanfara izraelských Asphalt Theatre. "Žánr nového cirkusu představujeme v různých podobách, myslím, že si vybere každý. Třeba představení Trash Test Dummies je určeno primárně dětem, ale milují ho všichni. A ačkoli tahle show už pár let existuje, u nás to bude evropská premiéra," řekl dále Kasík.

Festival v neděli 2. června zakončí vystoupení Heart, ve kterém se pod australským vedením představí přes 15 žákyň novocirkusové školy CZirkidz v Trutnově. Podle Kasíka ukážou, co je možné se za jeden semestr ve škole naučit. Školu nyní navštěvuje asi 60 dětí, což je podle Kasíka skvělé číslo, protože je většina dětí z Trutnovska.

Program nabídne i dva koncerty zdarma. V pátek ve 22:00 zahraje Fast Food Orchestra, v sobotu večer pak kapela Mr. Loco.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Cirk-UFF

Štítky ČR, divadlo, zábava, cirkusy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnovský festival nového cirkusu Cirk-Uff nabídne 35 představení a koncerty  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.