Počasí dnes25 °C, zítra30 °C
Pondělí 17. června 2024  |  Svátek má Adolf
Bez reklam

V Trutnově, v městské části Volanov, začala oprava mostu za milion korun

Trutnovská radnice zahájila kompletní opravu mostu v ulici U Sokolovny ve Volanově, který byl kvůli špatnému technickému stavu od března uzavřen. Znovu zprovozněn by měl být v červnu. Práce podle ní nebudou znamenat výrazné dopravní omezení, dotknou se především obyvatel okolních domů. Investorem je město, které za opravu zaplatí téměř milion korun.

"Výsledkem mimořádné mostní prohlídky letos v březnu bylo uzavření mostu přes Volanovský potok pro automobilový provoz. Aby mohl být opět průjezdný, pustila se radnice do kompletní opravy," informovala mluvčí radnice Michaela Dědková

Opravu zajistí stavební společnost ARCO F.P.S. Pexidr, která zvítězila ve výběrovém řízení s nabídkovou cenou 964.000 korun včetně DPH. Hotovo by mělo být do 10. června.

"Nejprve nás čekají bourací práce mostové konstrukce včetně nosných ocelových profilů. Oprava bude spočívat ve vyrovnání výšek stávajících mostních opěr a jejich sanaci. Poté přijde na řadu betonáž a výztuž nové mostovky. Na most také osadíme nové zábradlí," dodala vedoucí odboru majetku trutnovské radnice Klára Bednářová.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto město Turtnov

Štítky ČR, správa, stavby, silnice, mosty, Trutnov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Trutnově, v městské části Volanov, začala oprava mostu za milion korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.