Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Oprava a rozšíření školního statku v Kostelci vyjde na více než 30 milionů

Královéhradecký kraj za 30,6 milionu korun bez DPH opraví a rozšíří školní statek střední zemědělské školy v Kostelci nad Orlicí na Rychnovsku. Stavební práce by měly začít v červnu a skončit na konci roku 2025. Poté přijde na řadu instalace nábytku a techniky. Práce zajistí stavební firma IRBOS. Zřizovatelem školy je Královéhradecký kraj.

"Cílem je modernizace výukových prostor Střední zemědělské školy a Středního odborného učiliště chladicí a klimatizační techniky Kostelec nad Orlicí, která nabízí obory Agropodnikání a Zemědělec – farmář," řekl mluvčí hejtmanství Dan Lechmann.

Projekt se týká zemědělské části školy pro praktickou výuku, konkrétně školního statku. Zahrnuje rekonstrukci a dostavbu objektu bývalých stájí včetně jeho zateplení.

"Nová venkovní učebna bude přístavbou stávajícího objektu. Stavbaři také vybudují novostavbu recyklačního skleníku a venkovního skladu. Součástí je i obnova a stavba venkovní zdi a zpevněných ploch," řekl Lechmann. Většinu nákladů podle něj pokryje evropská dotace.

Zemědělský areál školy využívá zhruba polovina z celkového počtu 300 žáků školy. Přes letní prázdniny žádné omezení nehrozí a v září vedení školy očekává, že drobné komplikace nastanou zejména v době žní při přesunu zemědělské techniky. "Žádné významné změny pro výuku v areálu to znamenat nebude," dodal Lechmann.

Ohodnoť článek

Štítky ČR, stavby, školy, zemědělství, Rychnovsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Oprava a rozšíření školního statku v Kostelci vyjde na více než 30 milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.