Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Hradečtí strážníci začnou používat CamCar. Umělá inteligence odhalí neplatiče parkovného

Hradec Králové se chystá na zavedení nového vozu, který pomocí umělé inteligence usnadní městské policii kontrolu parkování ve městě. Vůz CamCar, schválený městským zastupitelstvem za 2,2 miliony korun, by měl začít jezdit již na konci tohoto roku.

CamCar přinese efektivnější způsob monitorování zpoplatněných parkovacích zón. Díky kamerám a systému umožňujícímu snímání a porovnávání registračních značek v reálném čase, bude vozidlo schopno vyhodnotit, zda mají automobily zaplacené parkovné, nebo zda neporušují jiná pravidla. 

„CamCar dokáže zkontrolovat až 11,5 tisíce značek za hodinu a identifikovat různé typy přestupků,“ uvádí v tiskové zprávě Martin Žďárský, ředitel Městské policie Hradec Králové. Technologie nejen že usnadní práci strážníkům, ale také umožní lepší monitorování obsazenosti parkovacích míst. 

I přesto, že vozidlo výrazně urychli kontrolu poplatků za parkování, práci strážníků zcela nenahradí. „Budeme moci lépe rozložit naše síly a věnovat se i dalším lokalitám ve městě,“ dodává Žďárský. 

Výběrové řízení na dodavatele speciálního vozidla je připravené. Pokud půjde vše podle plánu, bude auto za 2,2 milionu korun jezdit v ulicích města od konce tohoto roku.  

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto MPHK

Štítky umělá inteligence, parkování, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradečtí strážníci začnou používat CamCar. Umělá inteligence odhalí neplatiče parkovného  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.