Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 16. června 2024  |  Svátek má Zbyněk
Bez reklam

Nejméně volných míst je před druhým kolem přijímaček na lyceích a gymnáziích

Před druhým kolem přijímacích zkoušek na všechny typy středních škol v Královéhradeckém kraji je 1537 volných míst, z toho 733 připadá na maturitní obory včetně nástavbových oborů s maturitní zkouškou. Nejmenší nabídku míst mají lycea a šestiletá gymnázia.

Před druhým kolem přijímacích zkoušek na všechny typy středních škol v Královéhradeckém kraji je 1537 volných míst, z toho 733 připadá na maturitní obory včetně nástavbových oborů s maturitní zkouškou. Nejmenší nabídku míst mají lycea a šestiletá gymnázia. Vyplynulo to z údajů Královéhradeckého kraje a ze systému DiPSy. Školní přijímací zkoušky i talentové zkoušky na všechny SŠ se budou ve druhém kole konat od 8. do 12. června.

Lycea v kraji mají v nabídce před druhým kolem přijímacích zkoušek osm míst, šestiletá gymnázia deset, osmiletá 24 a čtyřletá gymnázia 33. Naopak nejvíce míst zůstává na obory s výučním listem, a to 773 a také na ostatní obory s maturitní zkouškou, a to 511.

Uchazeči o studium na SŠ, kteří neuspěli v prvním kole přijímacího řízení, mohou od dneška podat v systému DiPSy přihlášku do druhého kola. Musí tak učinit nejpozději do pátku 24. května do 23:59. Opět se lze hlásit na tři obory bez talentové zkoušky a dva obory s talentovou zkouškou.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto OA, SPgŠ, VOŠ a JŠ, s r o

Štítky ČR, správa, školy, střední, přijímací, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nejméně volných míst je před druhým kolem přijímaček na lyceích a gymnáziích  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.