Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Letní sezona v kraji pomalu startuje. Jaká koupaliště otevírají své brány?

Na východě Čech začíná koupací sezona. Jako první své brány otevřelo koupaliště Flošna v Hradci Králové, kde se zájemci mohli poprvé vykoupat v sobotu. V pondělí 20. srpna se následně přidala plovárna ve Dvoře Králové nad Labem. Ostatní areály se budou přidávat postupně.

Většina oslovených koupališť a plováren v Královéhradeckém kraji se na hlavní koupací sezonu teprve připravuje. Například na koupaliště Pecka se návštěvníkům otevře až 1. června. „Vstupy na koupaliště jsme nechali stejné jako v minulém roce. Ubytování se zvedlo v rámci desetikorun oproti loňskému roku,“ uvedl pro Hradeckou Drbnu provozní areálu Jiří Šacler.  

Do nové sezony areál vstupuje i s několika novinkami. Kromě nové obří postele pro relax připravují i bohatý kulturní program. „Návštěvníci se mohou těšit například na Jakuba Smoláka nebo Michala Horáka,“ dodává Šacler.  

Následovat bude například koupaliště v Náchodě. V plánu je brány otevřít 8. června. Dobrou zprávou pro návštěvníky je především to, že nebudou muset sahat hlouběji do kapsy. „Vstupné na Jiráskovo koupaliště v Náchodě zůstávají stejné jako v roce 2023,“ uvedla pro Hradeckou Drbnu ředitelka SZMN Kateřina Kramlová.  

Návštěvníci se mohou těšit na nové slunečníky nebo nový umělý trávník. Kromě toho nechali provozovatelé nechali vyměnit písek na hřišti pro plážový volejbal.  

Sezona už začala v Hradci a Dvoře Králové 

Dneškem (pondělí 20. června) začala oficiální koupací sezona na Tyršově koupališti ve Dvoře Králové nad Labem. První týden bude fungovat v omezeném provozu se zkrácenou otevírací dobou. Zde se vstupné místně zvíšilo. Podle radnice se do nového ceníku promítla inflace i zdražení energií.  

„Nově dospělý návštěvník za celodenní vstup zaplatí sto korun a po 17. hodině 50. Děti od sedmi do 18 let a studenti do 26 let zaplatí za celodenní vstupenku 60, po 17. hodině je bude vstupné stát 35 korun,“ vysvětluje mluvčí radnice Miroslava Kameníková na webu města.  

Jako první letos začala sezona na koupališti Flošna v Hradci Králové. První návštěvníci bazén vyzkoušeli už v sobotu 18. června. I v tomto případě musí lidé počítat s vyšší cenou vstupného. Dospěláci bez čipových hodinek zaplatí 210 korun. 

Od roku 2010, kdy bylo koupaliště otevřeno, jeho brány prošlo přes 1,26 milionu návštěvníků,“ uvedla v tiskové zprávě ředitelka SNHK Jaroslava Bernhardová

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Pexels | Pixabay

Štítky koupaliště, Královéhradecký kraj, Česko, léto, Hradec Králové, Dvůr Králové nad Labem, Náchod, Michal Horák

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní sezona v kraji pomalu startuje. Jaká koupaliště otevírají své brány?  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.