Počasí dnes31 °C, zítra25 °C
Sobota 27. července 2024  |  Svátek má Věroslav
Bez reklam

Hradec Králové vypsal řízení na provozovatele dotovaných sdílených kol

Radnice stotisícového Hradce Králové vypsala koncesní řízení na provozovatele dotovaných sdílených kol ve městě. Nový provozovatel by měl navázat na kontrakt města se společností nextbike Czech Republic. Firma má s městem smlouvu do 28. června, do řízení se také bude moci přihlásit. Lhůta pro podání nabídek do koncesního řízení je do 27. května, vyplývá z podmínek.

Roční výše dotace od města provozovateli by měla být tři miliony korun, přičemž koncesi na provozování kol by měl vítěz koncesního řízení získat na 43 měsíců.

Provozovatel by měl ve městě nabízet ke sdílení nejméně 250 kol, z toho má být 220 klasických a 30 na elektrický pohon. U klasických kol bude prvních 15 minut jízdy díky dotaci od města zdarma, pak bude cena jedna koruna za minutu jízdy. Elektrokola město dotovat nebude, zájemce za minutu jízdy zaplatí dvě koruny.

Nyní nextbike v Hradci Králové nabízí 250 klasických kol, prvních 15 minut je zdarma. Službu ve městě nabízí od 1. července 2022.

V Královéhradeckém kraji mají dotovaná sdílená kola lidé k dispozici ještě ve Dvoře Králové nad Labem, ve Vrchlabí, na Rychnovsku, v Hořicích na Jičínsku, v Jičíně a v Trutnově. Všude je prvních 15 minut jízdy zdarma.

Službu dotacemi podporují radnice, Královéhradecký kraj a nadační fond automobilky Škody Auto, která má ve Vrchlabí závod na výrobu převodovek a v Kvasinách na Rychnovsku závod na výrobu aut. Všude kola provozuje firma nextbike Czech Republic.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto nextbike

Štítky ČR, správa, doprava, služby, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové vypsal řízení na provozovatele dotovaných sdílených kol  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.