Počasí dnes29 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Řidiče v hradeckém kraji čekají v létě zdržení u Vrchovin, Libuně nebo Moravska

Řidiči v Královéhradeckém kraji se musejí v létě kvůli plánovaným opravám silnic připravit na objížďky a zdržení. Omezení je bude čekat například na silnici I/14 u Vrchovin na Náchodsku, na silnici I/36 u Moravska na Rychnovsku nebo na silnici I/35 z Jičína směrem na Turnov. Některá omezení kvůli opravám už začala. V létě bude také ve finále stavba obchvatu Jaroměře na Náchodsku, který by se měl řidičům otevřít v září.

Hlavní aktuální stavbou v kraji je úsek dálnice D35 mezi Hořicemi na Jičínsku a Sadovou na Hradecku. Stavba za 2,44 miliardy korun bez DPH začala loni v listopadu, hotová má být na konci roku 2025. Dopravu stavba D35 ovlivňuje především v Hořicích, které na konci března dočasně přišly o jedno z napojení na silnici I/35. Důvodem je stavba kruhového objezdu na I/35, kterým se Hořice napojí na dálnici D35.

Zásadní zlepšení dopravy ve směru z Hradce Králové do Náchoda a Polska by měl přinést obchvat Jaroměře. Obchvat o délce 6,6 kilometru stavbaři budují od září 2022. Navazovat bude na nynější konec dálnice D11 u Hořenic severně od Jaroměře a u Velkého Třebešova se napojí na obchvat České Skalice. Stavbu navazujícího obchvatu Náchoda chce ŘSD zahájit na konci letošního roku.

Ve stotisícovém Hradci Králové dopravu od začátku dubna komplikuje půlmiliardová přestavba křižovatky Mileta na silničním okruhu města. Doprava tam je svedena ze čtyř do dvou pruhů, některé okolní silnice jsou uzavřené. Chodci a cyklisté musejí frekventovanou křižovatku složitě obcházet a objíždět. Přestavba křižovatky a s ní spojená omezení potrvají do konce roku 2026.

Kvůli přestavbě okružní křižovatky u Vrchovin na Náchodsku a úpravě křižovatky Moravsko na Rychnovsku budou řidiče v létě čekat objížďky. S kyvadlovým provozem musejí řidiči v létě počítat na opravované silnici I/16 z Vestřevi na Trutnovsku k hranicím Libereckého kraje, na silnici I/11 v Rybné nad Zdobnicí na Rychnovsku, na obchvatu Jičína a na silnici I/36 mezi Libuní a Kněžicemi na Jičínsku.

Na silnicích druhých a třetích tříd, které spravuje Údržba silnic Královéhradeckého kraje, bude v létě kolem 50 omezení různého charakteru, uvedl mluvčí hejtmanství Dan Lechmann. S úplnou nebo částečnou uzavírkou musejí řidiči počítat například na silnici II/327 mezi Zábědovem a Novým Bydžovem. V Jičíně od konce července bude úplná uzavírka silnice II/502, a to kvůli rozsáhlé rekonstrukci Ruské a Poděbradovy ulice. V srpnu začne uzavírka silnice II/280 mezi Libání a Kopidlnem na Jičínsku. V červnu začne uzavírka silnice II/300 mezi Miletínem a Zdobínem na pomezí jičínského a trutnovského okresu.

Královéhradecký kraj na letošní rok naplánoval téměř 60 rekonstrukcí a oprav krajských silnic a mostů. Opravy by se měly týkat více než 100 kilometrů krajských silnic a 34 mostů. Letos hodlá dát kraj z různých zdrojů do modernizace silniční sítě rekordních 1,8 miliardy korun.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Milan Mařas | Hradecká Drbna

Štítky ČR, silnice, stavby, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiče v hradeckém kraji čekají v létě zdržení u Vrchovin, Libuně nebo Moravska  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.