Počasí dnes23 °C, zítra22 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Lvy bude krotit v příští sezoně extraligy stejný trojlístek trenérů

V tuhle chvíli je jisté, že hradecké hokejisty potáhne za cílem v další extraligové sezoně stejná trojice trenérů jako v té minulé. Tomáš Hamara podepsal u Lvů dvouletou smlouvu. Klub si pojistil i kondičního trenéra Michala Tvrdíka.

Martinec, Frühauf, Hamara. To je trojice, která bude na lavičce Hradce Králové vládnout v následujícím ročníku hokejové extraligy. Peter Frühauf má v týmu ještě kontrakt na následující sezonu,  Tomáš Hamara podepsal novou dvouletou smlouvu, stejně jako kondiční trenér Michal Tvrdík.

Tomáš měl nabídky na pozici hlavního trenéra na Slovensku, ale rozhodl se ve své práci pokračovat v našem klubu. Je zde spokojený a práce ho naplňuje, což je zcela zásadní. Já osobně jsem rád, že realizační tým zůstává pohromadě, a může tak navázat na práci z letošní sezony a posunout náš tým zase o kousek výše," uvedl na webových stránkách generální manažer klubu Aleš Kmoníček.

Tomáš Hamara se narodil 7. prosince 1972 v Praze a odmala se věnoval lednímu hokeji. Nastupoval na pozici obránce a v tuzemsku působil hlavně v třetiligových Benátkách nad Jizerou. Kromě nich si vyzkoušel také nižší německé soutěže. Po skončení hráčské kariéry se dal na trenérskou štaci, postupně vedl mládežníky i dospělé.

Na pražské Hvězdě měl na starost juniory, v Jablonci nad Nisou už také seniory. V sezoně 2016/17 se přesunul ke sparťanské mládeži, vedl i dorost a juniorku, a následně podobně staré hokejisty u konkurenční Slavie. Poté už se jeho dráha soustředila výhradně na dospělou kategorii – trénoval prvoligovou Kadaň a Sokolov, který spolupracoval se Spartou.

Právě Pražané si ho do svého štábu vytáhli před ročníkem 2021/22, v němž spolu s kolegy dovedl tým k extraligovému stříbru. Stejný úspěch zaznamenal i ve svém prvním roce působení po boku Tomáše Martince, ve své druhé sezoně nakonec Mountfield urval čtvrtfinále. Ve své práci bude Tomáš Hamara pokračovat i nadále.

Ohodnoť článek

Foto HCHK

Štítky HCHK, hokej, Hamara, smlouva, extraliga, ČR, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lvy bude krotit v příští sezoně extraligy stejný trojlístek trenérů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.