Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

V Hořicích má vzniknout budova pro dětskou skupinku. Vejde se do ní 24 dětí

V Hořicích na Jičínsku vznikne prostor pro novou dětskou skupinu, do které se vejde až 24 dětí. Tu budou moci využívat rodiče, které mají děti ve věku od jednoho do tří let. Radnice věří, že se její služby podaří spustit v druhé polovině příštího roku.

Dětské skupinky slouží především rodičům, kteří musí do práce dříve než nástupem svého potomka do školy a zároveň nemají možnost hlídání například u prarodičů. V dnešní době se jedná o standardní službu, která není v Královéhradeckém kraji ničím výjimečná. Ba naopak. Poptávka po podobných zařízeních stále roste.  

„V posledních čtyřech letech jsme při zápisech dětí do mateřských škol dlouhodobě řešili problém odmítnutí zájemců o umístění dětí mladších tří let v předškolním zařízení z kapacitních důvodů,“ potvrdila novinářům místostarostka Hořic Jana Bouzková.  

Místostarostka zároveň dodává, že město připravuje další pozemky pro rodinné domy. Zároveň počítá s tím, že se zprovozněním dálnice se zkrátí dojezdová vzdálenost s okolních obcí a poptávka po podobných službách bude stoupat. „Nevyužít tedy možnosti postavit v atraktivní lokalitě novou budovu sloužící dětem či obecně veřejnému zájmu by bylo při velkoryse nastavených dotačních podmínkách pro město nestrategické,“ dodává.  

Nová budova pro dětskou skupinu by měla vzniknout v prostoru křížení ulic Žerotínova a Karla Kofránka. V současné době město dokončuje dokumentaci a pracuje na finálním rozpočtu. „Vznikne jeden pavilon s kapacitou pro 24 dětí s tím, že projekt počítá s možností rozšíření objektu i o druhý pavilon, pokud to bude v budoucnu žádoucí,“ uvedl ve svém prohlášení Martin Bártík z úseku dotací tamní radnice.  

Celý projekt nyní bude schvalovat zastupitelstvo Hořic. Pokud vše dopadne tak, jak se předpokládá, mohla by se dětská skupinka spustit v druhé polovině roku 2025. 

Dětská skupina je doplňkovou formou péče o děti v předškolním věku, především pro děti ve věku mezi 1 – 3 lety, ale umožňuje přijímat i starší děti do 6 let. 

Ohodnoť článek

Foto město Hořice

Štítky Hořice, okres Jičín, školní, skupina, děti, péče, služba, školka, rodině, stavba

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Hořicích má vzniknout budova pro dětskou skupinku. Vejde se do ní 24 dětí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.