Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Na Benešově třídě v Hradci Králové otevřeli novou lávku za více než deset milionů

Lidem od dnešního odpoledne slouží nová lávka za více než 10,6 milionu korun bez DPH u Kozlovky mezi paneláky na Benešově třídě v Hradci Králové. Stavbaři ji dokončili o téměř dva týdny dříve, než se původně plánovalo. Práce začaly loni v létě. Lidé se tak snáze dostanou k zastávce městské hromadné dopravy a do obchodů v jižní části Benešovy třídy, která je součástí největšího hradeckého sídliště Moravské Předměstí. Původní lávka byla kvůli havarijním stavu několik let zavřená.

"Město proto rozhodlo v loňském roce o jejím stržení a postavení nové, bezpečnější a příjemnější lávky pro všechny, kteří bulvárem nejen procházejí, ale také pro ty, co zde bydlí," uvedl náměstek primátorky pro městské investice Lukáš Řádek (TOP 09).

Novou lávku postavila společnost EUROVIA CS, v listopadu vznikla ocelová konstrukce a stojany pod lávku. Díky teplejšímu počasí mohli stavbaři pracovat až do prosince, poté následovala technologická přestávka. V únoru, po obnovení prací, stavbaři instalovali zábradlí, položili dlažbu a provedli zátěžové testy. Součástí stavby byla i oprava vodovodu.

"Tento týden byla kolaudace. Podařilo se nám vše zkoordinovat tak, že můžeme lávku otevřít o dva týdny dříve, než se původně plánovalo. Nová lávka je z železobetonu a rozměrově je stejná jako ta původní. Tato ale bude jednodušší na údržbu," uvedl Řádek.

V letech 2012 až 2014 radnice opravila zhruba za 150 milionů korun prostřední třetinu zchátralé Benešovy třídy. Zbylé části, zejména kovové rampy s chodníky a střešními konstrukcemi, dál chátrají a rozpadají se. Panelové domy městu nepatří a postupně je opravují soukromí majitelé.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMHK

Štítky ČR, stavby, správa, lávka, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Benešově třídě v Hradci Králové otevřeli novou lávku za více než deset milionů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.