Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Hradec ulehčí mladým start, nabídne jim byty s levnějším nájmem

Hradec Králové nabízí mladým startovací bydlení. Okamžitě může předat čtrnáct bytových jednotek. Dalších šestnáct se jich uvolní do konce roku. O nových nájemnících rozhodne ke konci května los.

O startovací bydlení je mezi mladými obvykle velký zájem a čeká se teď také v Hradci Králové. Město nabízí aktuálně čtrnáct bytových jednotek, a to o velikosti 1+kk a 2+kk. Dalších 16 bytů by se mohlo uvolnit do konce letošního roku, počet se ale ještě může změnit. Žádosti o pronájem bytů se zvýhodněným nájemným bude možné podávat od poloviny dubna do 20. května. Ze žadatelů, kteří splní veškeré podmínky, budou nájemníci vybráni losováním. To proběhne veřejně 27. května v 15 hodin ve velkém sále Adalbertina.

„Po startovacích bytech je vždy vysoká poptávka. Jedná se o typ bydlení se zvýhodněným nájemným, a to navíc v příjemných lokalitách města, kde je pohodlná dostupnost jak do centra, tak i do přírody. Obzvlášť v dnešní době, kdy se komerční nájmy drží vysoko a bytů je nedostatek, je možnost startovacích bytů velkým přínosem. A je i snahou města, abychom naše obyvatele podpořili, případně rozšířili řady hradeckých občanů,“ uvádí náměstek primátorky pro oblast majetku města Pavel Vrbický.  Nájemné v těchto startovacích bytech je ve výši 90 korun za metr čtvereční za měsíc.

Startovací bydlení má svá jasná pravidla. Žadatelem  byt může být jen osoba, která k datu podání žádosti nedosáhla věku 32 let, má v Hradci Králové trvalý pobyt nebo je zde zaměstnána a nevlastní byt ani jinou nemovitost určenou k bydlení. „Žadatel zároveň nesmí být dlužníkem města nebo jím zřízených organizací. Také musí být zaměstnán více než šest měsíců před podáním žádosti. Každý uchazeč o startovací byt může podat pouze jednu žádost, manželé nebo registrovaní partneři jsou považování za jednoho uchazeče,“ doplňuje náměstek Vrbický.

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky byty, nájem, Hradec Králové, startovací, ČR, bydlení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec ulehčí mladým start, nabídne jim byty s levnějším nájmem  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.