Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Karavan z filmu Prázdniny s Broučkem se na východě Čech pokusí o zapsání do knihy rekordů

60 až 80 karavanů a obytných vozů v jedné koloně na třicetikilometrové trase po východních Čechách. Tak by měl vypadat výsledek pokusu o zapsání do České knihy rekordů. Kolonu obytňáků by měl vést červený Ford z roku 1972, který ztvárnil hlavní roli v novém filmu s Bárou Polákovou a Lukášem Příkazkým Prázdniny s Broučkem.

Pokus se uskuteční v sobotu 13. dubna v Autokempinku Konopáč v Heřmanově Městci. Krátce po obědě by se měla kolona vydat na 30 kilometrů dlouhou trasu přes Chrudim a Slatiňany zpět do kempu. 

Celou kolonu obytných vozů poveze zmiňovaný Brouček, ve kterém pojede herečka Bára Poláková, režisér Jiří Matoušek a producent Pavel Vácha. 

„Cílem akce je nejen pokusit se o zápis do České knihy rekordů, ale také poukázat na tradici karavaningu a hodnoty, které jeho vyznavači sdílí bez ohledu na to, jaký typ obytňáku vlastní,“ upozorňují organizátoři celé akce.  

Brouček není v nejlepší kondici  

Ačkoliv přes 50 let starý Ford ztvárnil jednu z hlavních rolí nové komedie Prázdniny s Broučkem, není v nejlepší kondici. Během natáčení se ho sice podařilo natankovat, ale řidič už ho nenastartoval.  

„Naštěstí náš rekvizitář Iggy je zkušený automechanik a ví, jak si poradit. Musel odmontovat hadičku na přívod paliva do motoru a nasávat benzín pusou, aby se palivo do motoru dostalo,“ uvádí v tiskové zprávě režisér filmu. Tahle scéna se nakonec objeví i v samotném filmu. Herec však místo benzinu nasává ledový čaj.  

Prázdniny s Broučkem je nová česká komedie, ve které se objeví například Bára Poláková, Lukáš Příkazký, Tomáš Jeřábek, Michal Isteník, Martin Sobotka, Pavel Zedníček, Marie Ludvíková nebo Pavel Nový. Snímek mohou diváci vidět v kinech od 18. dubna. 

Příběh vypráví o rodině, která se rozhodne vyrazit na dovolenou s karavanem po dědovi. Bára Poláková coby dobrodružná máma dvou dětí a nadšená food blogerka, řekne této výzvě ano. Její manžel, kterého si zahrál Lukáš Příkazký, dobrodružné nadšení ani trochu nesdílí. 

Ohodnoť článek

Foto The PR

Štítky film, prázdniny, karavan, Česko, Barbora Poláková, kniha, rekord, Lukáš Příkazký, Muzeum rekordů a kuriozit, Ford Motor Company

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Karavan z filmu Prázdniny s Broučkem se na východě Čech pokusí o zapsání do knihy rekordů  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.