Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Dobrovolníci zbaví řeku Orlici po zimě tun odpadků, zváni jsou hlavně vodáci

Loni vytáhli dobrovolníci z Orlice přes tři tuny odpadků. Letos se tahle akce opět přiblížila. Čistění řeky Orlice je na dohled. Uskuteční se už příští týden. Čistění bude probíhat hlavně z vody, takže jsou zváni především vodáci.

Čištění Orlice od odpadků je každoroční záležitost. Loni se takto podařilo řeku zbavit víc než tří tun odpadků. Brigády se účastnilo přes tři sta dobrovolníků.

Klub dětí a mládeže Hradec Králové chystá 17. ročník dobrovolnického čištění řeky Orlice, které se bude konat 20. a 21. dubna. Po zimní velké vodě je v korytě i na březích množství pneumatik, kusů nábytku, koberců, PET lahví, plastových částí aut a dalšího civilizačního nepořádku.

Čištění bude probíhat především z vody, pořadatelé proto na akci zvou hlavně vodáky. Sraz účastníků je 20. dubna v 8.30 hodin v Kostelci nad Orlicí u silničního mostu či v neděli 21. dubna v 9 hodin v Týništi v areálu Rampa Sport. Více informací na orlice.hradectivodaci.cz. 

Ohodnoť článek

Foto Hanka Poskočilová

Štítky Orlice, odpadky, čištění, řeka, vodáci, brigáda, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrovolníci zbaví řeku Orlici po zimě tun odpadků, zváni jsou hlavně vodáci  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.