Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Česká pošta přesunula v Hradci Králové pobočku z centra do budovy ČSOB

Česká pošta zrušila pobočku v centru Hradce Králové na třídě ČSA a nahradila ji pobočkou v budově regionálního centra ČSOB v zóně Aldis. Po loňském zrušení šesti poboček kvůli úsporám tak má Česká pošta v Hradci Králové nadále osm poboček. Oproti původní pobočce na třídě ČSA je pošta v budově ČSOB bezbariérová, má vyvolávací systémem a disponuje pěti místo třemi přepážkami.

Moderní budova regionální centrály ČSOB byla v zóně kongresového centra Aldis na labském nábřeží otevřena v září 2021. Již tehdy se počítalo s tím, že v ní vznikne pobočka České pošty. V budově centrály ČSOB pracuje kolem tisícovky lidí. Zhruba polovinu osazenstva tvoří pracovníci klientského centra ČSOB, které zahrnuje i call centrum.

Na třídě ČSA měla Česká pošta pobočku v nájmu. Provoz v ní ukončila ve středu 27. března. ČSOB a Česká pošta jsou partnery v poskytování bankovních a pojišťovacích služeb skupiny ČSOB, a to na základě desetiletého kontraktu uzavřeného v roce 2018.

Objekty bývalých poboček v Hradci Králové hodlá Česká pošta prodat. Aktuálně do elektronické aukce pošta zařadila bývalé pobočky ve Věkoších a v ulicích Fráni Šrámka a Milady Horákové. V souhrnu za ně požaduje nejméně 26,2 milionu korun. Do prodeje pošta také připravuje bývalou pobočku ve Štefánikově ulici s cenou nejméně 10,5 milionu korun.

Česká pošta v Hradci Králové měla původně v plánu zrušení sedmi pošt. Hradecká radnice však vyjednala zachování pobočky na Benešově třídě na Moravském Předměstí. Součástí loňské dubnové dohody byl i převod pošty na Novém Hradci Králové do programu Pošta Partner. Zatím se tak nestalo.

Pošta kvůli úsporám v polovině loňského roku v ČR zrušila 300 z 3200 poboček a propustila 1500 lidí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto DAKO

Štítky ČR, pošta, banky, Česká pošta, ČSOB, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Česká pošta přesunula v Hradci Králové pobočku z centra do budovy ČSOB  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.