Počasí dnes23 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

ANKETA: Pravidlo zipu je pro některé řidiče v Hradci španělskou vesnicí

V Hradci Králové se nyní ukazuje, který z řidičů zná pravidlo ZIPu a který ne. Přestavba křižovatky Mileta je pro motoristy dobrým testem a právě kvůli neznalosti tohoto pravidla se tvoří ještě delší kolony, než by mohly být.

U fakultní nemocnice v Hradci Králové se nyní sbíhají dva jízdní pruhy do jednoho, levý do pravého. Spousta idičů stojí zbytečně frontu v pravém, místo aby jela až na konec levého pruhu a zařadila se. Pokud někdo pravidlo ZIPu dodržuje a jede až na konec levého, aby se zařadil, tak zpravidla ti, co čekají v pravém, se domnívají, že takový motorista předbíhá a nenesou to zrovna dobře. Nechtějí potom řidiče před sebe pustit, aby se zařadil a vznikají zbytečně konflikty a hlavně kolony.

"Řidiči by měli do místa, kde se dva pruhy sbíhají v jeden, přijíždět v obou pruzích. Až před místech zúžení by se měli řidiči zařadit do průběžného jízdního pruhu způsobem střídavým. Je tedy důležité užívat obou jízdních pruhů po celé jejich délce a až před samotným místem zúžení se obezřetně zařadit," uvedla policejní mluvčí Soňa Štětínská.

Dalším klasickým problém je, že se řidiči řadí zbytečně brzo a nedojedou ve sbíhajícím pruhu až na konec. I v takovém případě, je často řidič mylně považován za toho, co zneužívá situace a předbíhá ostatní.

ANKETA: Jaké máte zkušenosti s pravidlem ZIPu na silnicích?

Celkem hlasovalo385 čtenářů

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hanka Poskočilová

Štítky zipování, pravidlo, doprava, zip, uzavírka, Hradec Králové, Mileta

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ANKETA: Pravidlo zipu je pro některé řidiče v Hradci španělskou vesnicí  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.