Počasí dnes25 °C, zítra22 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Hradec Králové získal titul Cykloměsto Do práce na kole 2023. Cyklisté dostanou CykloHub

Po šesti letech se Hradci Králové podařilo získat titul Cykloměsto Do práce na kole 2023. Kromě samotného ocenění město získalo i takzvaný CykloHub, který slouží k drobným opravám na jízdních kolech. Radnice ho umístí na jednu z nejfrekventovanějších cyklostezek podél Labe.

Samotné ocenění radnice dostala na základě vyplněných dotazníků. „Naše město již nyní nabízí řadu možností nejen pro cyklisty, ale také pro běžce, bruslaře a další sportovce,“ vysvětluje v tiskové zprávě náměstek Lukáš Řádek (TOP 09). 

Podle radnice mohla pomoct i oblíbenost takzvaných sdílených kol. Podobně jako v ostatních městech mají i v Hradci Králové cyklisté prvních 15 minut zdarma. Za tu dobu se většinou dostanou tam, kam potřebují.  

„Pro kvalitní cyklotrasu je klíčová síť bezpečných, nejlépe oddělených cyklopruhů a další infrastruktury,“ dodává ve zprávě Dominika Lenthárová, vedoucí projektu Do práce na kole. Nová cyklostezka v posledních měsících vznikala například v blízkosti tenisových kurtů DTJ. „Intenzivně také pracujeme na tom, aby byla co nejdříve zahájena výstavba cyklostezky podél Hradečnice v městských lesích,“ dodává Řádek.  

CykloHub bude umístěný u cyklostezky podél Labe v blízkosti Novákových garáží a labské paroplavby. Cyklistům bude sloužit k drobným opravám jízdního kola. Vybaven bude základním nářadím jako třeba šroubováky, imbusové klíče nebo také pumpičkou na dofouknutí kola.  

Hodnocení článku je 42 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ondřej Littera

Štítky cyklista, Hradec Králové, cyklostezka, Lukáš Řádek, Labe, radnice, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradec Králové získal titul Cykloměsto Do práce na kole 2023. Cyklisté dostanou CykloHub  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.