Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Na trati mezi Hradcem Králové a Jaroměří začala výluka. Potrvá do 11. dubna

Na důležité regionální trati mezi Hradcem Králové a Jaroměří o půlnoci ze čtvrtka na dnešek začala dvoutýdenní výluka. Kvůli údržbě a opravám trati na ní vlaky do 11. dubna nepojedou. Týká se to všech vlaků, cestující budou muset využít náhradní autobusovou dopravu. Výluka může mít vliv na přestupy, například ve stanici Hradec Králové nebudou mít cestující vždy zajištěný přestup na navazující a přípojné spoje.

"Opatření se dotkne především rychlíku Krakonoš, spěšných vlaků na lince Svoboda nad Úpou – Hradec Králové a osobních vlaků mezi Pardubicemi a Jaroměří," uvedl mluvčí Českých drah Filip Medelský.

Na trase výluky budou jezdit tři autobusové linky. Linky R a J pojedou mezi Hradcem Králové a Jaroměří a nikde jinde zastavovat nebudou. Sloužit budou především jako náhrada rychlíkových a spěšných vlaků. Linka R nebude mít v Hradci Králové přípojnou vazbu na spoje od Pardubic, Týniště nad Orlicí a od Jičína. Linka Z bude zastavovat ve stanicích Předměřice nad Labem, Lochenice, Smiřice a Černožice a Semonice.

V autobusech náhradní dopravy bude omezena přeprava jízdních kol, přednostně se budou přepravovat kočárky. Podrobnosti ke změnám v přepravě cestující najdou ve výlukových jízdních řádech nebo na webu Českých drah.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto České dráhy

Štítky ČR, železnice, Královéhradecký, výluka, AUDIO

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na trati mezi Hradcem Králové a Jaroměří začala výluka. Potrvá do 11. dubna  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.