Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hokejisté Pardubic vyhráli v Hradci 1:0 a mají ve čtvrtfinále mečbol

Hokejisté Pardubic zvítězili ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání extraligy v Hradci Králové 1:0, na zápasy vedou 3:1 a jediná výhra je dělí od druhého posunu mezi nejlepší čtyři za sebou. Jedinou branku vstřelil v čase 25:01 slovenský útočník Matej Paulovič. Brankář Roman Will udržel poprvé v letošním play off a podruhé v sezoně čisté konto. Dynamo může o postupu do semifinále rozhodnout v sobotu doma.

Do první větší šance se dostal v 6. minutě hostující Adam Musil, který se natlačil do brankoviště, ale Pařík zasáhl. Na druhé straně po Lalancetteově přihrávce nezamířil přesně z pozice mezi kruhy Miškář. V 15. minutě přihrál Pánik před brankou volnému Sedlákovi tak prudce, že lídr Dynama puk nezachytil.

Při Radilově vyloučení se po Pavelkově ráně zblokované Čerešňákem nedostal před odkrytou brankou k dorážce Okuliar, protože puk odpálil David Musil. V pokračujícím oslabení získal puk Pánik, ale při pokusu o zakončení mu před Paříkem kotouč utekl.

V 26. minutě se radovalo z úvodního gólu hostující Dynamo. Paříka prostřelil z pravého kruhu Paulovič. Mountfield odpověděl tlakem, při kterém nebezpečně vypálil kapitán Eberle a další rány vyslali na Willa Jasper a Pláněk. Za Dynamo zahrozili Vála a dorážející Sedlák. Domácí pokračovali ve snaze smazat ztrátu, ale pardubická obrana ani gólman je k vyrovnání nepustili.

Ve třetí třetině se Mountfield ubránil při tlaku Dynama při Freibergsově vyloučení. Za Hradec prověřil Willa Jasper. Více práce měl Pařík, který si poradil s Paulovičovým pokusem a v 48. minutě i s Pánikovým průnikem a pravým betonem udržel puk před brankovou čárou i při Hykově dorážce. Zůstal pak ležet na ledě, ale nakonec pokračoval ve hře.

Následovala přesilovka Dynama kvůli Jankovu vyloučení. Mountfield se ubránil a v 52. minutě mohl vyrovnat Klíma, jehož ale v šanci fauloval Adam Musil. V přesilovce měl možnost opět Klíma, ale neuspěl. Dynamo se ubránilo i při dalším hradeckém tlaku. Mohlo i pojistit náskok, ale Kousal bekhendovým blafákem minul levou tyč. Stav se nezměnil ani při závěrečné power play Hradce.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Mountfield HK

Štítky HC Dynamo Pardubice, Mountfield Hradec Králové, hokejista, čtvrtfinále, Adam Musil, Matej Paulovič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hokejisté Pardubic vyhráli v Hradci 1:0 a mají ve čtvrtfinále mečbol  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.