Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Trutnovská základka V Domcích bude děti učit z poloviny v angličtině, z poloviny v češtině

Trutnovská Základní škola V Domcích se rozhodla, že pro nový školní rok nabídne dětem prvního ročníku anglicko-české bilingvní formu vzdělání. Zjednodušeně lze zříci, že se děti ve třídě budou vše učit z poloviny v češtině a z poloviny v angličtině. Škola prý reaguje na poptávky rodičů, kteří využívají služeb soukromých školek.

„Následujících pět let budeme postupně v každém dalším ročníku otevírat jednu bilingvní třídu, tudíž za pět let nabídneme tuto formu vzdělávání kompletně pro celý první stupeň. Podmínkou je samozřejmě stálá poptávka, to znamená, že se nám musí přihlásit alespoň 20 dětí na třídu,“ vysvětluje v tiskové zprávě Zuzana Horáková Radová, ředitelka ZŠ V Domcích. 

Výuka se bude konat v tradičně vybavené třídě. Kromě klasického pedagogického personálu se na ní bude podílet i rodinný mluvčí. V angličtině se budou děti učit výtvarnou výchovu, hudební a tělesnou výchovu a také informatiku.  

Škola si neslibuje pouze jazykové zlepšení svých žáků. Věřím tomu, že je zároveň naučí i tamní kultuře a propojí ji s tou naší. „Podle názoru některých psychologů se dvojjazyční lidé dokáží lépe orientovat v multikulturním prostředí, jsou tolerantnější a výrazně kreativnější. Dvojjazyčnost také prokazatelně zvyšuje mozkovou efektivitu a posiluje kognitivní funkce mozku,“ dodává ředitelka školy.

Rozhodnutí školy kvituje i samotné město, které považuje kvalitní vyučování angličtiny za naprostý standard. „Děti, které angličtina baví a učily se ji už ve školce, tak mají možnost pokračovat a zdokonalovat se v anglickém jazyce při výuce jiných předmětů. Rozšiřuje se tak nabídka vzdělávání v Trutnově velice atraktivním směrem,“ popisuje přínos v tiskové zprávě Tomáš Hendrych, místostarosta města Trutnova. 

Zápis do této třídy se bude konat on-line a to v termínu od 1. března do 17. dubna. Prezenčně v prostorách školy je zápis do prvních tříd 4. a 5. dubna 2024 od 14:00 do 18:00. 

Ohodnoť článek

Foto město Trutnov

Štítky angličtina, Trutnov, čeština, vzdělání, výuka, cizí, jazyk, , moderní

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Trutnovská základka V Domcích bude děti učit z poloviny v angličtině, z poloviny v češtině  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.