Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Zájemci se dostanou v hradecké nemocnici až na pro běžné smrtelníky nepřístupná místa

Den otevřených dveří připravuje na 21. března 2024 Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny Fakultní nemocnice Hradec Králové. Mimořádně přístupné lůžkové oddělen, které zajišťuje péči o pacienty v kritickém stavu s nutností podpory orgánových funkcí, bude možné navštívit v čase od 9:00 do 16:00 hodin.

Možnost prohlídky pro veřejnost či školy připravuje klinika na březen každoročně. Je to možné díky malování prostor, kdy je péče o tyto pacienty zajištěna na jiných pracovištích FN HK. Návštěvníci budou mít šanci projít oddělením s 12 lůžky, kde je personál kliniky seznámí s ukázkami péče při modelových situacích a představí zájemcům také používané přístrojové vybavení. Součástí Dne otevřených dveří bude také představení pomůcek pro resuscitaci, kterou si budou mít zájemci také možnost vyzkoušet pod dohledem odborníků.

Klinika anesteziologie, resuscitace a intenzivní medicíny (KARIM) poskytuje anesteziologickou péči na téměř třech desítkách pracovišť FN HK denně, na lůžkovém oddělení kliniky je každoročně hospitalizováno na 750 pacientů, pracovníci kliniky se podílejí na poskytování intenzivní péče také na dalších pracovištích FN HK. 

Ohodnoť článek

Foto FNHK

Štítky KARIM, lůžko, den, FNHK, zdraví

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zájemci se dostanou v hradecké nemocnici až na pro běžné smrtelníky nepřístupná místa  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.