Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Domov pro seniory v Tmavém Dole má nového ředitele. Komise doporučila Martina Kubáka

Novým ředitelem domova pro seniory ve Tmavém Dole na Trutnovsku se stane Martin Kryštof Kubák. Královéhradeckému kraji ho doporučila výběrová komise. Funkci ředitele Domova sociální péče Tmavý Důl by měl začít vykonávat od května.

„Martin Kryštof Kubák v rámci výběrového řízení prokázal výbornou znalost organizace, kdy jasně definoval oblasti a priority, které je třeba řešit. Představil také vizi rozvoje a dalšího směřování organizace. Dle názoru výběrové komise je pan Kubák zárukou budoucího kvalitního řízení organizace. Ze všech uchazečů nejlépe splňuje stanovené požadavky,“ shrnula v tiskové zprávě výběr nového ředitele náměstkyně hejtmana Martina Berdychová (Východočeši). 

Hradecký kraj začal nové vedení domova seniorů hledat v lednu poté, co registroval dosavadní ředitel rezignoval. Do doby oficiálního nástupu Kubánka zařízení vede ředitel krajského Domova důchodců Černožice Martin Scháněl. Předchozím ředitelem Domova sociální péče Tmavý Důl byl bývalý náměstek ministra spravedlnosti Pavla Blažka Antonín Stanislav. 

Jeho jméno se mimo jiné objevovalo v souvislosti s kauzou úředníka Jana Benýška, který oznámil možné protiprávní jednání ministerského insolvenčního odboru z období, kdy tomuto útvaru šéfoval právě Stanislav. Na začátku února Stanislav požádal na ministerstvu o několikaměsíční neplacené volno, oficiálně z rodinných důvodů. 

Domov sociální péče Tmavý Důl na Trutnovsku je příspěvkovou organizací Královéhradeckého kraje. Celková kapacita zařízení je 156 lůžek, z nichž 72 je určených pro domov pro seniory a 84 lůžek pro domov se zvláštním režimem. V roce 2021 zde kraj dokončil stavební práce za více než 170 milionů korun, které zvýšily kapacitu domova o 56 lůžek a výrazně zlepšily kvalitu poskytovaných služeb. 

Ohodnoť článek

Foto Domov sociální péče Tmavý Důl

Štítky domov pro seniory, domov, Královéhradecký kraj, okres Trutnov, Martina Berdychová, Pavel Blažek, Východočeši, Černožice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Domov pro seniory v Tmavém Dole má nového ředitele. Komise doporučila Martina Kubáka  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.