Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Motorkáři po zimě vytáhli své stroje, bohužel už plní tabulky dopravních nehod

Motorkáři vyrazili s jarním počasím na silnice a bylo to hnedka znát ve skóre dopravních nehod. V České Skalici nedalo pravděpodobně auto přednost motorkáři a smetlo ho. Policie znovu apeluje na všechny účastníky dopravního provozu, aby vzali na vědomí, že se opět rozjíždí sezóna motorkářů.

K dopravní nehodě došlo v České Skalici. "Řidič ve vozidle na přímém úseku silnice a odbočující vlevo, zřejmě nedal přednost protijedoucímu motorkáři. Následkem čehož došlo ke střetu," uvedla v tiskové zprávě policejní mluvčí Lucie Konečná. Motorkář byl na místě předán do péče lékařů. Dechová zkouška byla u obou řidičů negativní. Škoda byla odhadnuta na devadesát tisíc korun.

Řidiči motorových vozidel by tak měli s nadcházející sezónou mnohem obezřetnější, než kdy jindy a počítat s větším výskytem cyklistů a motoristů na silnicích. Je tak potřeba dávat větší pozor a dodržovat základní pravidla silničního provozu.

"Někteří cyklisté a motorkáři jdou podle policistů sami svým nezodpovědným chováním krizovým situacím a kolizím naproti. Někteří na kole zbytečně riskují, jezdí bez ochranných přileb, se sluchátky v uších, bez osvětlení, nepoužívají reflexní prvky, aby byli dobře viditelní, a někdy jezdí i pod vlivem alkoholu. Zároveň se mnoho cyklistů mylně domnívá, že mají absolutní přednost," připomíná policejní mluvčí. Častou příčinou dopravních nehod je i neohlédnutí se přes rameno při odbočování vlevo. To je jenom část výčtu nebezpečného chování účastníků silničního provozu.

Motorka má brzdnou dráhu delší než automobil. Například při rychlosti 100km/h je brzdná dráha 83 metrů, při rychlosti 200km/h je brzdná dráha 280 metrů. Na motorce je nutné mít při předjíždění dostatečný boční odstup od automobilu a nikdy nepředjíždět na nepřehledných místech. Motorkáři by se měli vybavit reflexním oblečením nebo prvky, aby byli na silnici pořádně vidět. 

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky nehoda, doprava, motorkář, motorka, silnice, ČR, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motorkáři po zimě vytáhli své stroje, bohužel už plní tabulky dopravních nehod  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.