Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

V pondělí začne příprava přestavby frekventované křižovatky Mileta v Hradci Králové

Stavbaři v pondělí 4. března začnou s přípravou přestavby frekventované křižovatky Mileta na silničním okruhu v Hradci Králové. Začnou budovat přejezdy přes dělicí pás na čtyřproudém okruhu, začnou s demontáží trolejového vedení a s úpravou jízdních pásů směrem k Brněnské ulici. Uvedla to dnes hradecká pobočka Ředitelství silnic a dálnic ČR (ŘSD). Řidiči tak budou muset počítat s omezeními a komplikacemi. Samotná přestavba křižovatky by měla oficiálně začít 2. dubna.

"ŘSD v pondělí 4. března předává staveniště k plánované rekonstrukci křižovatky. Práce budou v březnu postupně v obou jízdních pruzích, vždy ale zůstane průjezdný alespoň jeden pruh v každém směru," uvedlo ŘSD. Stavba také dočasně změní trasy některých linek městské hromadné dopravy. Část zastávek bude na jiných místech.

O přebudování křižovatky město usilovalo přes 20 let. Křižovatka má mít po přestavbě vyšší dopravní kapacitu a zvýšit bezpečnost pro chodce a cyklisty. Stavba za 634 milionů korun je sdruženou investicí ŘSD, Hradce Králové a Královéhradeckého kraje. Téměř 60 procent ceny zaplatí ŘSD, na Hradec Králové připadne asi 36 procent, zbytek na kraj.

Na světelné křižovatce Mileta se kříží hlavní silniční okruh I/31 se silnicí, po které míří do centra lidé z největšího hradeckého sídliště Moravské Předměstí. V okolí křižovatky, u níž jsou fakultní nemocnice, kampus univerzity a záchranná služba, se často tvoří kolony aut.

Na křižovatce stavbaři vybudují tři podchody pro chodce a cyklisty, chodníky, zastávky MHD, upraví veřejná prostranství. Důležité bude doplnění křižovatky o pruhy pro vozidla odbočující vpravo. Kromě toho vznikne směrem na Vysokou nad Labem další křižovatka, takzvaná malá Mileta, která mimo jiné propojí s okruhem fakultní nemocnici. Nové napojení bude mít Moravské Předměstí. Do křižovatky bude ústit výjezd pro záchranářská vozidla. Celá stavba se bude skládat z 88 jednotlivých objektů.

Hodnocení článku je 64 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto MMHK

Štítky ČR, silnice, stavby, automobilová, Hradec Králové

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V pondělí začne příprava přestavby frekventované křižovatky Mileta v Hradci Králové  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.