Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Některá pískoviště na dětských hřištích v Hradci Králové budou mít stínící plachtu

Desítky dětských hřišť v Hradci Králové budou míst stínění. V letě to ocení děti i rodiče. Jako první se novinky dočkají obyvatelé Slezského předměstí.

Technické služby Hradec Králové vybudují na téměř dvaceti dětských hřištích nová stínění pískovišť. Ochrannou plachtu za přibližně jedenáct tisíc korun bez daní vyzkouší mezi prvními obyvatelé Slezského Předměstí už během jarních měsíců.

„Pracujeme na drobnostech, které zlepšují každodenní život Hradečáků. Proto letos pracovníci technických služeb postupně nainstalují na více než desítku pískovišť ochranná zastínění, která jsou důležitá především pro rodiče nejmenších dětí,“ uvádí náměstek primátorky pro Technické služby Hradec Králové Pavel Vrbický.

Dvě nová stínění se ve městě objevila už minulý rok na Slezském Předměstí a v městské části Rusek. „Na těchto místech mohly technické služby zastínění otestovat. Cílem je, aby v každé části města bylo alespoň jedno hřiště, kde si malé děti mohou hrát ve stínu,“ dodává Vrbický.

Celkem tento rok přibude na přibližně 50 dětských hřištích ve správě TSHK téměř 20 nových stínění. Během jarních měsíců je technici nainstalují například na pískoviště v ulici Gagarinova nebo do parku Háječek na Slezském Předměstí.

Ohodnoť článek

Foto Technické služby města Hradec Králové

Štítky Hradec Králové, pískoviště, město, stínění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Některá pískoviště na dětských hřištích v Hradci Králové budou mít stínící plachtu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.