Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Od hradeckých Malšovic se bude ozývat střelba, v týdnu bude vojenské cvičení

V příštím týdnu se v Hradci Králové uskuteční vojenské cvičení SAFEGUARD 2024. Místem konání bude mimo jiné také malšovická střelnice. Na vlastní uši to uslyší lidé v okolí, ale vojáci slibují, že se budou snažit je rušit co nejméně to půjde.

Krajské vojenské velitelství Hradec Králové naplánovalo na 4.–8. března vojenské cvičení SAFEGUARD 2024. Velitelství využije v úterý i střelnici Malšovice, kde bude probíhat výcvik aktivní zálohy, zaměřený na nácvik ochrany a obrany objektu důležitého pro obranu státu.

Cvičení, které bude probíhat v součinnosti s policií, se může nepřímo dotknout obyvatel žijících v blízkosti střelnice a to zejména střelbou cvičné a imitační munice, pohybem vojáků a techniky v prostoru a v okolí.

Činnost vojsk bude omezena na nezbytně nutnou míru tak, aby nedocházelo k neopodstatněnému rušení klidu obyvatel přilehlých lokalit. Nepravidelná střelba by měla probíhat vždy odpoledne od 12 do 18 hodin. „Náš záměr a nutnost takovéhoto výcviku je v našem společném zájmu a přispívá ke zvyšování schopností pěší roty AZ KVV HK v případě vojenské i nevojenské krizové situace v našem kraji, jakým ochrana důležitých objektů a objektů možného napadení bezesporu je,“ uvedl ředitel Krajského vojenského velitelství Tomáš Rak.

Ohodnoť článek

Foto Krajské vojenské velitelství Hradec Králové

Štítky cvičení, Malšovice, vojáci, SAFEGUARD 2024, ĆR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Od hradeckých Malšovic se bude ozývat střelba, v týdnu bude vojenské cvičení  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.