Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Hradecký kraj za 14 milionů opraví dětský domov v Sedloňově. Práce začnou v březnu

Královéhradecký kraj opraví za 14 milionů korun bez DPH dětský domov se školní jídelnou v Sedloňově na Rychnovsku. Stavební práce by měly začít v březnu. Zřizovatelem Dětského domova a školní jídelny Sedloňov je Královéhradecký kraj, který je také investorem opravy.

"V tuto chvíli je před podpisem smlouvy se zhotovitelem stavebních prací, který předložil nabídku za necelých 14 milionů korun bez DPH. Zařízení bude po celou dobu rekonstrukce mimo provoz, děti byly odstěhovány do domova mládeže v Opočně," řekl mluvčí hejtmanství Dan Lechmann.

Dětský domov v Sedloňově zajišťuje ústavní výchovu dětí a mládeže ve třech rodinných skupinách po šesti až osmi klientech. Stavební úpravy budou spočívat ve změně vnitřních dispozic, v úpravách povrchů, opravě poškozených konstrukcí, zateplení podhledů ve třetím patře, úpravě rozvodů vody a odpadů a vybudování čistírny odpadních vod. Projekt počítá také s dodávkou a montáží venkovních herních prvků či oplocení.

"V plánu jsou bourací práce v prvním nadzemním podlaží, kde mimo rekonstrukce školní kuchyně a jídelny vzniknou nové prostory pro jednu rodinnou skupinu," uvedl Lechmann.

V části třetího nadzemního podlaží vzniknou změnou dispozice nové prostory pro klubovnu. V jihovýchodní části budovy stavbaři odizolují vlhké zdivo.

Zařízení Dětský domov a školní jídelna Sedloňov má kapacitu 25 míst. Stavební práce zajistí firma Václav Daněk – LAGUNA.

Královéhradecký kraj zřizuje sedm dětských domovů. Kromě Sedloňova jsou v Nechanicích, Broumově, Jaroměři, Potštejně, Dolním Lánově a ve Vrchlabí. V krajských dětských domovech je okolo 240 dětí.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tomáš Vodička

Štítky ČR, správa, stavby, sociální, děti, Sedloňov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj za 14 milionů opraví dětský domov v Sedloňově. Práce začnou v březnu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.