Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Řidiči se v Trutnově musí připravit v oblasti Na Struze na komplikace

V Trutnově už se blíží do finiše oprava skleněné lávky, která spojuje centrum města s Kryblicí. Řidiči se budou muset od druhé březnové soboty připravit na dopravní komplikace.

V termínu od soboty 9. března do neděle 24. března bude z důvodu instalace druhé části konstrukce zcela uzavřena ulice Na Struze. Jde o poslední úplnou uzavírku spojenou s opravou lávky. Objízdná trasa povede ulicemi Československé armády a Úpské nábřeží. Po umístění konstrukce se budou montovat trapézové plechy s výztuží, poté se vybetonuje mostovka. Zbytek prací, jako například zasklení lávky, zastřešení apod., bude prováděn za provozu.

"V době úplné uzavírky bude opět vytvořen provizorní přechod pro chodce pro bezpečné přejití z ulice Pod Sadem do ulice K Příkopu a naopak," uvedla v tiskové zprávě mluvčí města Michaela Dědková. Termín uzavírky byl zvolen z důvodu konání jarních prázdnin, kdy žáci a studenti nejezdí do škol, aby byla doprava v Trutnově co nejméně zatížena.

Ještě během jara, zhruba na přelomu dubna a května, začne lávka dlouhá 46 metrů sloužit lidem. Rekonstrukce vyšla na 29 milionů Kč, z nichž 24 milionů Kč pokryje dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Trutnov

Štítky Struha, lávka, doprava, uzavírka, Trutnov, ČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidiči se v Trutnově musí připravit v oblasti Na Struze na komplikace  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.