Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Hradecký kraj může uspět v anketě Kraj mého srdce. Hodnotí turistické cíle a příležitosti v regionu

Královéhradecký kraj se zapojil do 12. ročníku turistické ankety Kraj mého srdce. Do konce února mohou lidé hlasovat v několika kategoriích a hradeckému kraji získat potřebné hlasy pro získání titulu.

Zájemci mohou pro Královéhradecký kraj hlasovat v osmi kategoriích; kam na dovolenou / pěší a cyklo, kam na zimní dovolenou, kam na výlet s dětmi, kam na koně / koňské stezky, kam do lázní / wellness, kam za zážitkem / adrenalinem, kam na památky, kam za folklorem / tradicemi. V každé z těchto kategorií mohou lidé vybrat tři kraje. Body systém rozdělí podle pořadí, ve kterém jsou kraje označeny.  

„Náš kraj patří mezi nejnavštěvovanější oblasti Česka a návštěvníkům má rozhodně co nabídnout. Proto bych ráda vyzvala turisty a cestovatele, aby náš kraj v anketě podpořili a upozornili tak veřejnost na kulturní a přírodní krásy Královéhradeckého kraje,“ uvádí v tiskové zprávě náměstkyně Martina Berdychová (Východočeši). 

Královéhradecký kraj by mohl bodovat především díky zimním sportům, Safari Parku ve Dvoře Králové, Stezce v korunách stromů v Krkonoších nebo díky památkám. Dalšími oblíbenými turistickými cíli jsou pak Adršpašské skály, krkonošská Stezka korunami stromů, Prachovské skály či barokní areál Kuks. 

„Řada návštěvníků k nám zavítá také na tradiční kulturní akce dlouhodobě podporované krajem, jako je mezinárodní divadelní festival REGIONY, Jiráskův Hronov, Rock for People, mezinárodní folklórní festival v Červeném Kostelci a řada dalších,“ doplnila náměstkyně. 

Již tradiční anketa probíhá jako celorepublikové ohlédnutí za právě proběhlou turistickou sezónou. Výsledky 12. ročníku uveřejní portál www.kampocesku.cz. Krajští vítězové převezmou diplomy v rámci 32. ročníku veletrhu HOLIDAY WORLD & REGION WORLD 15. března 2024. 

Ohodnoť článek

Foto Robert Průcha

Štítky Královéhradecký kraj, anketa, Česko, krása, Martina Berdychová, Východočeši, Zoologická zahrada Dvůr Králové, Dvůr Králové nad Labem, Krkonoše, Jiráskův Hronov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hradecký kraj může uspět v anketě Kraj mého srdce. Hodnotí turistické cíle a příležitosti v regionu  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.