Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Policie vypátrala muže, který okrádal a podváděl seniory. Skrýval se v Británii

Policisté z Královéhradeckého kraje díky mezinárodní spolupráci vypátrali třiačtyřicetiletého muže, který je podezřelý z několika skutků spáchaných v roce 2020 s celkovou výší škody téměř 330 tisíc korun. Oběťmi muže byli senioři v různých regionech České republiky včetně Královéhradeckého, Pardubického, Jihomoravského kraje nebo kraje Vysočina. Podezřelý se skrýval v Británii, Muž byl obviněn z několika trestných činů, například z krádeže a podvodu, hrozí mu až pět let vězení.

"Díky policejní spolupráci s našimi kolegy ve Velké Británii se podařilo muže dopravit zpět do České republiky. Na rozhodnutí soudu si muž počká ve vazbě. Případ je pro nás ojedinělý tím, že má přesah do zahraničí a podařilo se nám jej objasnit," řekla dnes mluvčí Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje Magdaléna Vlčková.

Podle kriminalistů muž v roce 2020 v devíti případech na různých místech ČR a pod smyšlenými legendami vylákal či se pokusil vylákat od svých 12 obětí peníze. Některým seniorům v nestřeženém okamžiku také ukradl z bytu různé věci, uvedla policie.

Svým obětem tvrdil, že dovezl jejich dětem zboží, mělo jít převážně o mobilní telefon a v jednom případě o objednané prášky. "V některých případech dokonce před seniorem předstíral, že s nimi telefonuje a zboží jim u rodiče zanechá s tím, že za něj vyinkasuje peníze. V seniorech věrohodným, ač smyšleným telefonátem s dcerou či synem vzbudil o to větší důvěru," uvedla policie.

Obviněný muž ve svém trvalém bydlišti v ČR několik let nebyl a bylo po něm vyhlášeno pátrání. Podle policie s ním Velká Británie vedla proces o vyhoštění, v této zemi se dopouštěl trestné činnosti a vystupoval pod různými identitami.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, Británie, kriminalita, Královéhradecký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie vypátrala muže, který okrádal a podváděl seniory. Skrýval se v Británii  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.