Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policie podezírá ženu z Náchodska z nevýhodného prodeje pozemků z dědictví

Policie podezírá jednašedesátiletou ženu z Náchodska, že se z dědictví po svém zemřelém manželovi snažila vyvést pod cenou téměř 20 pozemků v tržní hodnotě přes 70 milionů korun. Prodat je podle policie chtěla za necelých 60 milionů korun. Již dříve policie ženu obvinila z podvodu při vytvoření falešné závěti manžela, čímž mohla ostatním dědicům způsobit škodu téměř 120 milionů korun.

V minulých dnech policie ženu obvinila z porušení povinnosti při správě cizího majetku. Jako jednatelka obchodní korporace podle kriminalistů uzavřela na podzim 2022 s jinou obchodní společností kupní smlouvu na prodej nemovitostí. "Jednalo se o prodej téměř 20 pozemků, u kterých byla v té době tržní cena přes 70 milionů korun. Prodat se však měly za necelých 60 milionů korun," uvedla v tiskové zprávě mluvčí policie Iva Kormošová. K převodu pozemků ale nedošlo, protože Krajský soud v Hradci Králové vydáním předběžného opatření s nimi zakázal nakládat.

Žena se podle policie snažila odklonit co největší část majetku spadajícího do dědického řízení po zemřelém manželovi. "Podezření na účelové vyvedení majetku vyplynulo kromě jiných skutečností ze zajištěné kupní smlouvy. Ve smlouvě nebyly uvedeny obvyklé náležitosti, například kdy a jakým způsobem má být kupní cena prodávajícímu uhrazena, či sankce pro případ nedodržení smluvních ujednání kteroukoliv ze smluvních stran," uvedla mluvčí. Obviněná měla podle policie i vazby na jednatele kupující společnosti.

Při podvodu s falešnou závětí se žena podle detektivů chtěla stát jedinou dědičkou pozůstalosti po smrti manžela. Ještě za jeho života podle kriminalistů vytvořila závěť s jeho fiktivní poslední vůlí tak, aby ji ostatní dědicové mylně považovali za pravý dědický titul, podle něhož bude pozůstalost rozdělena. Opatřit závěť zákonnými náležitostmi ženě podle kriminalistů pomohly další tři ženy, které policie také obvinila. Na podvod se podle policie přišlo tak, že jeden z dědiců měl ponětí i o jiné závěti, která se následně našla při domovní prohlídce.

Hodnocení článku je 54 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, reality, Náchodsko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie podezírá ženu z Náchodska z nevýhodného prodeje pozemků z dědictví  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.