Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Po vážném onemocnění skončil Jan na vozíku. Nyní sní o tom, že se opět postaví na nohy

Během krátké chvíle se mu obrátil život vzhůru nohama. Jan Žamberský skončil po komplikacích a umělém spánku na vozíku a nyní sní o tom, že se opět postaví na nohy.

Svůj příběh popsal pětatřicetiletý Jan Žamberský na webu donio.cz. Tam připomněl, že ho ve 12 letech postihla cukrovka 1. typu. Onemocnění však dlouho nepociťoval a nijak mu nekomplikovalo život. 

Jan Žamberský se později pustil do stavebnictví, kde se "našel". „...a bylo mi velkým potěšením ostatním lidem tvořit jejich útočiště a zázemí. Toto konání mě pohltilo natolik, až jsem na svoje tělo a jeho zdraví naprosto zapomněl,“ popsal ve své zpovědi. 

Na konci září roku 2023 zjistil, že se mu v noci špatně dýchá, a tak si zavolal pomoc. Když přijel do nemocnice, mu doktoři řekli, že jeho srdce pracuje jen na 25 procent. 

„Byl jsem v kritickém stavu, jak sdělili lékaři prý s malou šancí na přežití. Při týdenním umělém spánku nastávaly komplikace, horečky, silné vnitřní krvácení, přidal se zánět plic. Aby toho nebylo málo, po probuzení z umělého spánku nastalo další tvrdé zjištění, tentokrát zdrcující zpráva a to infarkt míchy (ischemie v hrudní oblasti), od pasu dolů jsem přestal ovládat tělo včetně svěračů,“ popsal Žamberský. 

Po měsíční hospitalizaci na kardiu ho čekal převoz na spinální jednotku ve fakultní Brněnské nemocnici. Očekávaný zázrak však zatím nepřišel. 

„Po dvou měsících bohužel nenastala žádná změna a i přes nepříznivé verdikty všech doktorů, že se na nohy už nikdy nepostavím nepřestávám věřit v zázrak a uzdravení. Poté přišel na řadu další přesun tentokrát do rehabilitačního ústavu Kladruby. Další dva měsíce rehabilitace, bohužel bez známek zlepšení,“ shrnul nedávné dění Jan Žamberský.

 Nyní žádá o pomoc při cestě za tím, aby se opět postavil na nohy. Jan nepřestává věřit ve své uzdravení. 

„Vím, že žádám hodně, jelikož na klinice Neuro Axon stojí 6 měsíců léčby 900 000 kč plus ubytování pro člověka na vozíku 30 000 kč za 1 měsíc, ovšem moc bych si přál pokračovat v léčbě, jelikož zde mi bylo poprvé řečeno, že je šance postavit se na nohy o berlích. Chytil jsem se té naděje a už jí nepustím. Bude to stát hodně trpělivosti, potu a dřiny, toho se ale nebojím … Dále abych se měl jak dopravovat do Prahy na tuto kliniku a nebyl stále na někom závislý je potřeba pořídit auto s úpravou pro můj hendikep, které činí 400 000 kč. Veškeré tyto prostředky by mi pomohly k posunutí do plnohodnotného života a možná i ke zhmotnění dalšího zázraku v této realitě,“ vzkázal Jan Žamberský. Na začátku tohoto týdne mu lidé zaslali necelých 270 tisíc korun z celkové částky, která činí bezmála 1,5 milionu korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto se svolením Jana Žamberského

Štítky sbírka, pomoc, onemocnění

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po vážném onemocnění skončil Jan na vozíku. Nyní sní o tom, že se opět postaví na nohy  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.