Počasí dnes25 °C, zítra25 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Technické služby chtějí obnovit první hradecké stromořadí. Využijí peníze z re-use bazaru

Technické služby Hradec Králové se pustí do třetí etapy regenerace stromořadí v ulici Na Drahách. Část nákladů pracovníci pokryjí z peněz, které se podařilo získat v re-use pointu. Do konce minulého roku šlo na výsadbu z dobročinného obchodu téměř 86 tisíc korun.

„V těchto dnech zahájili naši pracovníci poslední část obnovy stromořadí v ulici Na Drahách. V době vegetačního klidu a na základě rozhodnutí odboru životního prostředí provedou kácení několika stromů ve zhoršeném zdravotním stavu. Stromořadí zde postupně obnovujeme už od roku 2014,“ uvedl v tiskové zprávě ředitel technických služeb Tomáš Pospíšil.  

První část nové zeleně tam pracovníci vysadili na jaře roku 2014. Další etapa se uskutečnila o šest let později. Třetí etapa začíná právě teď. Jde o výsadbu 23 nových javorů babyka, které nahradí původních 17 jasanů a lip. 

Do konce roku 2023 se podařilo na obnovu stromořadí vybrat v re-use bazaru téměř 86 tisíc korun. Celkové náklady se přitom budou pohybovat na částce kolem 115 tisíc korun. „Do budoucna by se mohly peníze využít také například pro nové letničkové a cibulové záhony ve městě,“ komentuje v tiskové zprávě Pavel Vrbický (Piráti), náměstek primátorky pro Technické služby Hradec Králové. 

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto TSHK

Štítky peníze, bazar, Tomáš Pospíšil, Pavel Vrbický, Česká pirátská strana, TECHNICKÉ SLUŽBY HRADEC KRÁLOVÉ

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Technické služby chtějí obnovit první hradecké stromořadí. Využijí peníze z re-use bazaru  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.