Počasí dnes23 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Výtěžek Tříkrálové sbírky v hradecké diecézi je rekordních 27,8 milionu korun

Výtěžek lednové Tříkrálové sbírky na území Královéhradecké diecéze, která zahrnuje území Královéhradeckého, Pardubického a části dalších sousedních krajů, je rekordních 27,8 milionu korun. Charity z vybraných peněz podpoří hlavně služby pro nemocné a potřebné ve svých regionech, část peněz poslouží i na humanitární projekty v zahraničí.

"Do úředně zapečetěných pokladniček lidé darovali celkem 27,38 milionu korun. Dalších 443.418 korun činí bezhotovostní dary na účet sbírky a do on-line kasičky na www.trikralovasbirka.cz, do které lze přispívat po celý rok," uvedla Jana Karasová z Diecézní charity Hradec Králové

V Královéhradecké diecézi letos vyšlo do ulic více než 4800 skupin tří králů, o dvě stovky více než loni.

Například Oblastní charita Hradec Králové z výtěžku Tříkrálové sbírky podpoří domácí hospicovou péči a výstavbu lůžkového hospice ve Stěžerách na Hradecku. Charity na Náchodsku a Jičínsku použijí vybrané prostředky na podporu Charitní pečovatelské služby a v Dobrušce na Rychnovsku z darovaných příspěvků podpoří službu Osobní asistence.

Loni darovali lidé v Tříkrálové sbírce v Královéhradecké diecézi 25,8 milionu korun. Tříkrálová sbírka je největší dobročinnou sbírkovou akcí v Česku. Poprvé ji uspořádali v roce 2000 v olomoucké arcidiecézi. O rok později se akce rozšířila po celé zemi.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Otakar Bucek

Štítky ČR, sociální, církve, charita, Královéhradecký, Pardubický

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Výtěžek Tříkrálové sbírky v hradecké diecézi je rekordních 27,8 milionu korun  |  Zprávy  |  Hradecká Drbna - zprávy z Hradce a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.